gaggoş
Üye
sigorta seçimini bu tür eski binalar için yönetmeliğe göre yaparsanız bir daha yangın çıkarırsınız. Çünkü yönetmelikler sadece binanın tesisatı kabul edilene kadar yapılıyor maalesef, ondan sonra köprünün altından çok sular akıyor. Bir sürü eklentş yapılıyor. O yüzden bu tür yerlerde kablo kesitine göre B sınıfı gecikmesiz uygun sigortları seçip taksın elektrikçiniz. Trimbox konusuna gelince, söylediklerinizi yapar, trafo patlamasından yıldırım olayına, nötr kopmasından nötre faz karışmasına kadar sizi de yangın çıkmasnıda korur. Ama tesisatınız yanlış çekipte ince kabloya büyük sigorta takıp, birde aşırı yük ile donatırsanız trimbox ta bir şey yapamaz.Merhabalar tekrar,
öncelikle yorumlarınızı eksik etmediğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar dün elektrikçi ile görüştüm durumu anlattım ve hiç bir sıkıntı olmayacağını söyledi evimizde topraklama hattı var kaldığımız bina site binası olduğu için ana Sigorta bina girişindeki pano içine alınmış durumda ben kısa bir kendi yöntemime göre hangi sigorta neyi çalıştırıyor diye test yaptım şöyleki:soldaki 1.ci sigorta B16 banyo elktriğini ve elektrikli şofbeni çalıştırıyor ve çamaşır makinası var, soldan 2.ci sigorta B16 televizyonu oda ışığını ve mutfak elektriğini kesiyor mutfakta bulaşık makinası ve elektrikli ocak üstü fırın var, soldan 3.cü sigorta B10 küçük oda elektriğini komple kesiyor Televizyon ışıklar bilgisayar buzdolabı, soldan 4.cü sigorta B6 sadece kapı girişindeki 2 adet ışığı çalıştırıyor, soldan 5.ci sigorta ise B16 ön odaların komple ışıklar hariç elektriğini kesiyor masaüstü bilgiisayar ve televizyonu çalıştırıyor..
şimdi bu kullanılan ürünlere göre sigortalar atarmı atmaz mı merak ediyorum ve kaçak akım rölesini almayı düşünüyorum fakat oda en ufak bir kaçak akımda sigortaları attırıyormuş diye duydum birde trimbox diye bir ürün var düzensiz gelen Elektrik akımlarından koruyan bir sistemmiş hangisi daha sağlıklıdır ev kullanıcıları için yorumlarınız için teşekkürler biraz fazla uzun oldu ama tam anlatmak istedim herşeyi sevgiler....