Bence burada yapılması gereken bina girişindeki kaçak akımın sökülmesi gerekiyor. Bina içerisinde ki aydınlatma vb. için kullanılacaksa bu kaçak akım, bina girişinden değil aydınlatma vb. için kullanılan tesisatın hattına takılmalı ve sizin evinizin dağıtım kutusuna gelmeli. Bina girişindeki kaçak akımdan ayrıca bir hat evinize gelmeli. Evinizde bulunan dağıtım panosundaki kaçak akım hattı sadece evinize özel olduğundan iç tesisatta meydana gelen herhangi bir kaçak akımda hangi elektrikli aletin fişini taktığınızda kaçak akımınız atıyorsa tespitini kolayca yapabilirsiniz. Evinizde kaçak akım olmasa bile başka bir yerde meydana gelen kaçak akımdan dolayı veya evinizdeki kaçak akımı açtığınızda binanın nötr hattında meydana gelecek kaçak akım evinizde attırabilir. Siz en iyisi sertifikalı bir elektrikçi bulup binanın girişindeki kaçak akımdan evinizin tesisatının ayrılmasını talep edin. Kolay gelsin.
Normalde elektrik tesisatlarında arka arkaya kaçak akım bağlamak mantıksızdır. Ev içi dağıtım panosuna takmak daha mantıklıdır. Evinizde meydana gelecek kaçak akımda sırası ile takılan kaçak akımlardan hangisi daha küçük ise ilk önce o atar. Bu durumda sanki sizin evdeki kaçak akım 300mA lik gibi duruyor.