Fındık Kabuğu Kırma Makinası

Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
41
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ BECERİ YARIŞMASINDA DERECE YAPAN FINDIK KIRMA MAKİNESİ

Arkadaşlar öğrenciler yapmış ama bunda fındıkla kabuk aynı yere dökülüyor ve findıkta kırılıyor bütün değil bu tür işle uğraşan arkadaşımız varmı bizi bilgilendirirse sevinizim. Bu tür makinalar varmı.
 

Ekli dosyalar

  • 0001.jpg
    0001.jpg
    33.7 KB · Görüntüleme: 79
ben elektronik bölümü mezunuyum.bizde lisede kokteyl makinesi yapmıştık bunu görünce aklıma o geldi neydi o günler. ::)

bence bu güzel bişey bunu biraz daha gliştirdikten sonra patanti bile alınabilir.(tabi böle bişi yoksa)

gelelim sorununuza bence sizin yapmanız gereken şey kırma işlemini biraz daha hassas bir hale getirmek ve kırma işlemi olduktan sonra basit bir elek yardımıyla kabugu kırılmış olan fındıkları kabuklarınından ayırabilirsiniz.yada daha değişik çözümler üretebilirsiniz.AMA ben görüyorumki ülkemizde böle yetenekli ark. oldugu sürece hep ileriye gidicez. Teşekkür ederim DÜZCE
 
şimdi çalışma arkadaşım (şefim) e danıştım ve aldığım cvp bu elek mevzusundan daha etkili ve prtik. :)

arkadaşlar size gerekli olan şey sadece 2 adet güzel üfleyen FAN :) hafif olacagından kabuklar uçacaktır :)

bu arada fanları secerken 220v ile çalışmasına özen gösterirseniz üfleme daha iyi olacagından kabukların üzerinde etkiside büyük olacaktır. Evet yapıp düzce belediyesinin önüne koymaya ve millete fındık ziyafeti vermektte sıra :D :) :) Afiyet olsun :)
 
güzel çalışma bu vibrasyo titreşimle fan üflerse olabilir. Bu cihaz evde kullanılabilir şekilde üretilirse harika olur diye düşünüyorum, ses minimum şekilde olmalı ;) birde makina daha ufak olabilir.
 
Bu fındık kırma mainası için arkadaşlar fikirlerini belirtmişler.
Fındık ve kabuklarının karışmaması için, bence üfleyici fan değil toz emici aspiratör daha faydalı olur diye düşünmekteyim, emılen kabuk karışımlı hava bir bez torbaya yönlendirilirildiğinde, hava dışarı çıkar, kabuklar torba içinde kalır. Budüzenek çalışma ortamının dışına bir mahalle de monte edilebilirse ortamda temız ve gürültüsüz olur.
İyi çalışmalar dilerim..
 
fındık kabuğu kırımındada tasarıma gitmek lazım, fındığın içi bütün çıkmalı tabi. fındık tektip olsaydı bence bu mümkündü, fındık çeşit çeşit ebatlar olduğu için bunu yapmak zor sanırım

Böyle makinalar varmı.
 
zeybek arkadaşımızın yorumunu okudumda bana çözüm üretici gelmedi neden derseniz bu kabuklar un ufak olmuyor.birde sürekli olarak o filtreyi temizlemek gerekirki buda tahminime göre çok sık olur.

hoobyelektrik ark. sölediğine gelince tabiki onuda artık bir standarta oturmaları lazımki oda şöle olması lazım.ortalama büyüklükte bir fındık almaları lazım ama bu gerçekten denenerek ve ölçümlerle olacak şeyler.diye düşünüyorum.
 
ooo hhoo
adamlar ceviz kırma makınası yapmışlar
el kadar
bunlar kodcaman makına yapmısalar övüyorlar
 
sizin bahsettiğiniz elle ceviz kırma makinasını sanırım.

benim öğrenmek istediğim elektrikli çalışanı varmı bunların. onu öğrenmek istedim
yardımlarınız için teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • tr.jpg
    tr.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 21
Moderatör tarafında düzenlendi:
Başkalarının yaptıkları işlere saygı gösterelimki başkalarıda bizim yaptıklarımıza göstersin.En nihayetinde onu yapan arkadaşın yada arkadaşların ustunde el emekleri alın terleri mevcut.Burasının bir paylaşım sitesi olduğunu unutmayalım.

Kolay Gelsin...
Saygılarımla
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,763
Mesajlar
920,272
Kullanıcılar
450,836
Son üye
mg660

Yeni konular

Geri
Üst