Merhaba.Sn.yavizz,diğer odadan uzatma kablosuyla fırına elektrik verdiğiniz bu uzatmadaki toprak hattı (3. sarı-yeşil kablo) tamamıyle de boşta olmalıdır diye düşünüyorum ben.Çünkü prizlerin hepsi de tesisatta bir anormallik yoksa eğer ayni şartlar altındadır.Fırınınızda toprak (Gövde) kısmında bir sorun mutlaka da vardır,ama bu kablo,faz ve nötr şeklinde uzatma ile de geldiğinde,siz sanki bu sorunu çözülmüş gibi de görüyorsunuz geçici olarak,oysa sorun devam ediyor ve fırının içindedir bence sn. by lent'in de bir ihtimal verebildiği gibi.Fırının üst kapağını açın,ateşleme butonuna bakın,aşırı kirlenme veya temasta olduğu (Butona basma sırasında) çıplak bir kablo var mı bunu bir kontrol edin.
Ayrıca bir avometrenin sesli omaj ölçen (Buzzerli) kısmıyla prob ucunun birini yeşil-sarı renkte fırın içindeki gövde üzerindeki herhangi bir bağlantıya(Noktaya),diğer prob ucunu da nötr veya fazın (P-N) geldiği noktalara değdirirken,tam bu sırada da butona kuvvetlice de basın bakalım avometre ses verip de ötüyor mu? Ötüyorsa şüphelendiğim gibi butonla yapılan bu ateşleme sırasında faz veya nötr (fişin o anki takılış şekline göre de) arasında bir akım geçişi bir şekilde de oluyor demektir.Çaresi çakmaklığı komple tarfosuyla komple olarak yerinden söküp,temizleyip tüm bağlantılarıyla yeniden birleştirip,fırını o şekilde yeniden çalıştırmaktır.Eğer kesin olarak çakmaklık kısmından ise bu sorununuz,yapıldığı anda da mutlaka bu sorunların tüm olarak düzelmesi de lazımdır diye düşünüyorum.Kolay gelsin.