ozgurumut
Üye
Arkadaşlar tasarruf amaçlı bazı projelerim var.Projede yaklaşık 650 derecede bir fırından çıkan 300mm.uzunluğunda,250mm. genişliğinde 6mm.kalınlığında 2 adet cam (aralarında 70mm. aralık var) 20d/dak. hızında 1.5 metre genişliğinde bir bantta hareket etmekte.Bu camlar dış ortamdan alınan hava ile toplamda 240Kw.gücünde 10 adet fan ile 10 metre mesafa sonunda camın sıcaklığını 650 dereceden 55 dereceye düşürmekte hava camlara hem üstten hem bantın alt kısmından üflenmektedir..Benim ulaşabildiğim veriler bunlar.Teknik ve şu anki yetki sorunları sebebiyle başka verilere ulaşmam mümkün olmadı.Bu konuyu yöneticilere bildirmeden ön araştırma yapmak istedim.
Ben birebir çözüm değilde genel tavsiye bekliyorum.Muhakkak bu sistemi etkileyebilecek birçok done mevcut fakat sorularım şu.
1-Bu sistem lokal bir paket chiller grubuyla yapılsa tasarruflu olurmu.
2-Ben bu 10metrelik mesafeye bantın üzerine ve altına işletme içinden hava üfleyerek çoklu fanlarla örneğin 2.2 kW 15 üste 15 alt kısma yerleştirerek(İç-dış sıcaklık değişkenliği 10 derece olsa) soğtmayı sağlayabilirmiyim.
3-Sizin bir fikriniz var mı?.
Teşekkürler.
Ben birebir çözüm değilde genel tavsiye bekliyorum.Muhakkak bu sistemi etkileyebilecek birçok done mevcut fakat sorularım şu.
1-Bu sistem lokal bir paket chiller grubuyla yapılsa tasarruflu olurmu.
2-Ben bu 10metrelik mesafeye bantın üzerine ve altına işletme içinden hava üfleyerek çoklu fanlarla örneğin 2.2 kW 15 üste 15 alt kısma yerleştirerek(İç-dış sıcaklık değişkenliği 10 derece olsa) soğtmayı sağlayabilirmiyim.
3-Sizin bir fikriniz var mı?.
Teşekkürler.