fatura inceleme yardım

blackrose3

Üye
mrhb arkadaşlar,
bir işletme son 1-2aydır reaktif'den cezaya giriyor.
2010 ağustos ve eylül dönemlerinde işletmenin yoğun olarak çalıştığı dönemlerde herhangi bir ceza yokmuş.
resimde'de görüleceği gibi son 1-2aydır faturalarda reaktif'den ceza yiyorlarmış.

mutfak bölümüne tadilat'a girmişler ve 1-2 cihaz eklemişler. (fırın, buzdolabı)
mevcut pano'da kompanzasyon var ama ilave yapılırsa eğer ilave kapasitörleri koyacak yer yok.
ceza'dan kurtulmak için ne yapılmasını öneriyorsunuz?
yeni bir kompanzasyon panosu?

KOMPANZASYON panosununun bakımını yapmalısın,gerekiyorsa ilave kondansatör koymalısın,Reaktif güç kontrol röle ayarlarını kontrol etmelisin.panon tadilat yapılamayacak kadar eski ise yeni pano yaptırabilirsin.
kolay gelsin

Yeni koydukları cihazları aynı faza bağlayıp yük dengesini bozmuş olabilirler, buna da bakılabilir.

dinamik arkadaşın dediklerine katılıyorum kontrol ettikten sonra eger panoda yerin yoksa kondanstörlerin degerlerini yükleyip tekrar tanıtabilirsin yerden kazancın olur

Yeni koydukları cihazları aynı faza bağlayıp yük dengesini bozmuş olabilirler, buna da bakılabilir.

önerileriniz için teşekkür ederim.

mutfak'ta kullanılabilcek cihazlar enduktif mi kapasitif mi etki yapar? (fırın, B.M. soğuk oda,soğutucular servis cihazları, vb. )

daha önceden forumda hangi cihazların ne tarz yük çektiği ile ilgili bi konu vardı ama bir türlü bulamadım, onu bulabilcek arkadaşlar linki eklerse müthiş olur.

Son düzenleme:
Isıtıcı cihazları genel olarak rezistif düşünebiliriz, Soğutma türü cihalzar ise motor içerdikleri için genellikle endüktif oluyorlar. Bazı durumlarda kapasitif oldukları da gözlenmekte, örneğin klima sistemlerinde, ben görmedim kapasitif etki ancak bahsi geçtiğini hatırlıyorum forumda..

mrhb arkadaşlar,
bir işletme son 1-2aydır reaktif'den cezaya giriyor.
2010 ağustos ve eylül dönemlerinde işletmenin yoğun olarak çalıştığı dönemlerde herhangi bir ceza yokmuş.
resimde'de görüleceği gibi son 1-2aydır faturalarda reaktif'den ceza yiyorlarmış.

mutfak bölümüne tadilat'a girmişler ve 1-2 cihaz eklemişler. (fırın, buzdolabı)
mevcut pano'da kompanzasyon var ama ilave yapılırsa eğer ilave kapasitörleri koyacak yer yok.
ceza'dan kurtulmak için ne yapılmasını öneriyorsunuz?
yeni bir kompanzasyon panosu?
indüktüf % 38 ,kapasitif %23 (ilk fatura) siz bu durumda her ikisindende cezadasınız kapasitiften tutar yansıtılmamamış gördüğüm kadarı ile.R.G.R den başlayarak sistemi komple elden geçirmeniz lazım.

kondansatörleriniz bir kademe hariç diğerleri bir fazlı olsun ve değişik değerlerde her faza eşit kapasitede kondansatörle problem halledilir....

Forum istatistikleri

Konular
130,166
Kullanıcılar
453,294
Son üye
MEGATRO

Yeni konular

Geri