arkadaşlar bugünn bi arızayla karşılaştım benden önceki elektirk teknisyeni bi zatıımuhterem faz koruma rölesi ve şamandıra ile su pompalayan motora bi devre yapmışş yapılan işi anlatıyorum 3 faz ve nötr girilmiş sırasıyla yukarda buluna 1(NC) 2 (COM) 3(NO) kontaklarına 2(COM) numaralı uca alttan aldığı R fazından köprü atılmış ve bu arada aynı uca şamandıraya bağlanmış NÖTR'ün onun dönüşünüde '2 (COM) ucuna fazla beraber bağlamış ilk baktığımda saçma sapan kısa devre yapabilecek bişey gibi geliyor ama bu bağlantıyla çalışıyordu . bu gece arızalandı bağlantının yanlış yapılmasından dolayı rölenin arızalı olduğunu düşünüyorum lakin power lambası sönük yanıyor şamandıra yükselince power lambası daha canlı yanıyor. ( bildiğim kadarıyla faz koruma rölesine 3 fazı ve nötr girdiğinizde normalde açık kontak kapanır ve kontaktöre enerji verir şanamdırayada nötr girer ve su yükseldiğinde nötr devresini tamamlar ve kontaktör çeker motor su basar şamandıra inince tekrar bırakır yanlışsam düzeltirmisiniz)