Faz nötr kablolarının kısık yanması

Ugurizmir

Üye
Katılım
23 Kas 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba, banyoya bir aplik takacağım ama iki kabloda da kontrol kalemi kısık olarak yanıyor, evde başka bir hattı kontrol ettiğimde, faz da yüksek şekilde yanıyor, nötr de hiç yanmıyor. Yardımcı olabilir misiniz neden iki kabloda kısık şekilde yanar?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Nötr bağlantılarınızda herhangi bir noktada temassızlık-gevşek temas-oksitlenme var . Elektrikçiye baktırın .
 
Peki sadece o hatta vermesi ve diğer hatlarda vermemesi, sadece o hatta izole bir durum olduğunu mu işaret eder yoksa sistem genelinde bir şey olabilir mi? Bir başka deyişle o hattı kullanmazsanız, evin geri kalanında sorun çıkartır mı?
 
Yani Banyo gibi bir yerde tehlikeli bir durum aslında ileri ki zamanlarda suyunuzda elektrik olduğunu bile görebilirsiniz bu tür durumlar forumda daha önce konuşuldu yetkili birine göstermenizde fayda var
 
Teşekkürler. Peki son soru, aklıma gelen tek şey, diğer banyodaki fanı iki gün önce değiştirdim, faz nötr kablo renkleri belli değildi ama doğru taktığını sandım ve çalıştı, ters bağlamış olsam böyle bir kaçağa neden olur mu? Bir de aynı zamanda fan çalışır mı?
 
Peki kaçak akım rölesi niye atmıyor üstadım ?
 
Siemens seramik kaçak akım rolesi takılı. Bu bahsettiğimiz hat bu arada aynanın arkasında ve ben dışına uzatmak adına bir ek yaptım aynayı yerleştirmeden önce, oradaki bir temassizlik olabilir mi?
 
Anahtardaki bağlantı fotoğraftaki şekilde, iki faz bir nötr bağlantısı var. Iki fazı da kontrol ettim elektrik var.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20171129_202253_HDR.jpg
    IMG_20171129_202253_HDR.jpg
    269.1 KB · Görüntüleme: 89

Forum istatistikleri

Konular
128,844
Mesajlar
920,941
Kullanıcılar
450,947
Son üye
sitroen91

Yeni konular

Geri
Üst