Faz sırası değişimi

koray67

Üye
Katılım
9 Nis 2015
Mesajlar
11
Puanları
1
Konum
seferihisar
herkese merhabalar, bir tesiste giriş panosunda yapılan çalışma sonucu fazlar karışırsa bazı motorlar ters dönerken bazıları doğru dönermi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Motor uclari ters olursa ters doner . Gene arkadaslarin yorumu degerli bi kac kisi daha yorum yapsin.
 
herkese merhabalar, bir tesiste giriş panosunda yapılan çalışma sonucu fazlar karışırsa bazı motorlar ters dönerken bazıları doğru dönermi?

Kesinlikle hayır.

Bir sistemde tüm motorlar düzgün çalışıyor ise eğer söylediğiniz şekilde giriş panosunda yapılan çalışma sonrası bir kısmı ters bir kısmı düz dönemez.

Eğer pano ana pano değilde tali pano ise evet dönebilir.
 
Ana giriş / çıkışta uçlar karışmış ise,tüm
motorlar ters döner.Yarısı ters yarısı düz
dönme olmaz.Ya hep,ya hiç.
 
öncelikle teşekkür ederim, sorun tam olarak şu, binanın ana panosundaki çalışma sonrası bina içindeki üçlü hidroforun birinin motorları düz dönerken diğeri fazlar ters arızası verdi ve haliyle çalışmadı. ama çalışma öncesi herşey normaldi
 
Acaba faz sırası mı ters yoksa pompalar paralel çalışıyor ise çıkışlarında muhtemelen çekvalf vardır. Bu çekvalf kaçırır ise diğer motorlar düz dönerken o motor içinden kısa dönüş yaparak motoru ters döndürür.

Başınıza gelen durum bu olabilirmi ?

İlgili motorun kontaktörü çekiyormu?
 
Ana şebekeden faz sırası değişirse kontaktörle sürülen tüm motorlar ters döner.
Ancak inverter ile sürülen motorların yönü değişmez.
 
Kötülemek için söylemiyorum ama piyasadaki elektrikçilerin çoğu motorlar konusunda bilgi sahibi değil. Onlardan birisi yada başka birisi müdahale ettiyse motor yönünün değişeceğini düşünmediğinden sonuç bu olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
129,475
Mesajlar
927,277
Kullanıcılar
452,047
Son üye
oznnzm

Yeni konular

Geri
Üst