Faz sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan arifanıl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arifanıl

Üye
IMG_6754.jpeg
Arkadaşlar yeni taşıdığım dairenin bazı prizlerinde kontrol kalemi ile baktığımda faz görünüyordu fakat cihazlar çalışmıyordu.Sigorta kutusunu kontrol ettiğimde 3 fazdan 1inin yanmadığını gördüm.Tedaşı arayıp arıza kaydı oluşturdum fakat arıza olmadığını belirttiler.Bina girişindeki sigortadan daireye gelen faz hattının birinin kopuk olma ihtimali var mı?Ben resimde işaretlediğim kahverengi fazın altındaki çıkışı diğer çıkışlarda biriyle birleştirsem sorun olur mu?

-üstteki faz gelmeyen kablonun vidasının sıkılı olduğundan emin olun.
-kontrol kaleminin ucu ile bu kabloyu harekette ettirmeye çalışın, vida paletinin içine değilde arkasına takılmış olabilir.
-sayac panonuzdaki sigortanıza erişebiliyorsanız , bu kontrolleri oradaki sigortada da yapın.

diğer dairelerde de sıkıntı var mı? varsa siz bulaşmayın ortak hareket edin.

Ekli dosyayı görüntüle 114595Arkadaşlar yeni taşıdığım dairenin bazı prizlerinde kontrol kalemi ile baktığımda faz görünüyordu fakat cihazlar çalışmıyordu.Sigorta kutusunu kontrol ettiğimde 3 fazdan 1inin yanmadığını gördüm.Tedaşı arayıp arıza kaydı oluşturdum fakat arıza olmadığını belirttiler.Bina girişindeki sigortadan daireye gelen faz hattının birinin kopuk olma ihtimali var mı?Ben resimde işaretlediğim kahverengi fazın altındaki çıkışı diğer çıkışlarda biriyle birleştirsem sorun olur mu?
Sakın böyle birşey yapmayın . Çok tehlikeli.

Ekli dosyayı görüntüle 114595Arkadaşlar yeni taşıdığım dairenin bazı prizlerinde kontrol kalemi ile baktığımda faz görünüyordu fakat cihazlar çalışmıyordu.Sigorta kutusunu kontrol ettiğimde 3 fazdan 1inin yanmadığını gördüm.Tedaşı arayıp arıza kaydı oluşturdum fakat arıza olmadığını belirttiler.Bina girişindeki sigortadan daireye gelen faz hattının birinin kopuk olma ihtimali var mı?Ben resimde işaretlediğim kahverengi fazın altındaki çıkışı diğer çıkışlarda biriyle birleştirsem sorun olur mu?
güzel insan, işaretlediğiniz zımbırtının sigorta olduğuna emin misiniz? ben buradan bakınca gözlüklerim onu kaçak akım zımbırtısı olarak gösterdi. benim gibi o şeylere zımbırtı demeyen bir elektrikçi çağırınız.

Sayacın yanındaki ana siğortadan açık , elk enerjisi geçişi var durumda ( giriş ve çıkış ) ölçümler yapmanız .

güzel insan, işaretlediğiniz zımbırtının sigorta olduğuna emin misiniz? ben buradan bakınca gözlüklerim onu kaçak akım zımbırtısı olarak gösterdi. benim gibi o şeylere zımbırtı demeyen bir elektrikçi çağırınız.
Kaçak akım rölesi zaten sigorta kutusu derken tüm panoyu kastetmiştim.Kaçak akım rölesinde o kablonun geçtiği hattın bozuk olma ihtimali var mı acaba?

Kaçak akım rölesi zaten sigorta kutusu derken tüm panoyu kastetmiştim.Kaçak akım rölesinde o kablonun geçtiği hattın bozuk olma ihtimali var mı acaba?
güzel insan, elektrik gözle görülerek tamir bakım edilebilecek bir şey değildir. bilen kişinin yerinde yaptığı ölçümler sonrası kararlar verilebilir. şimdi ben desem oradaki mavi kabloyu sök yan tarafa tak sorunun çözülür. (sakın öyle bir şey yapmayın) hem forumdakiler beni döver, hem de mala, cana kasttan beni mahkemeye verirler. ölçü aletiniz yoksa, neyi, nasıl ölçeceğinizi bilmiyorsanız, ve hangi değerleri görmek gerektiğini de bilmiyorsanız. lütfen elektrikçi çağırınız.
hem ben buradan bakınca gözlüklerim neyin arızalı olduğunu göstermiyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,433
Kullanıcılar
459,437
Son üye
yigitc
Geri