Merhabalar graski hatanın sebebi şu bak şimdi sen çalışan ve yüklü olan FB Yİ MMC DE YÜKLÜ OLAN AYNI FB NİN üzerine yükleme yaptın bu yüzden o hatayla karşılaştın şimdi bunun üzerine senin yapman gereken tek şey bu programı upload ypıp plc bağlı olmayan bir bilgisayarda simatic menager üzerinden plsim olarak yükle ve orda da online geceemz isen projende hata var ve fb lerde olsturduktan sonra yüklendğinde o oluşturulan fb yi deklarasyon taplosundan in adrslerini değiştirisen kesin hataya gecer mcc online olup mcc kartındaki o fb yi silmen gerekecek ve tekrra yüklemen gerekecek sen bence bu projenin yedeği varsa bana özel meilden atabilrisen ben onu çalıstırırm ve wincc projesisnide gönderebilirsen diagnotic bufferden tam olarak neden hata verdiğini analayabiliriz ve bazende dbler sqserverden wincc çalıstığı için backup alma gibi plc nin program atarken sorun yapma gibii sorunları olabiliyor bilmiyorum insallah biraz olsun yardımcı olabilmişimdir bana özel meilden ulaşabiliren sorununu çözmem için yardımcı oluurm saygılarımla.
Arkadaşlar bizim projede daha önce hiç kullanmadığımız bir motoru kullanmak istedik ve motor çalışmadı.Programa baktım ve Hata olduğunu gördüm.Hataları o günkü vardiyamın sonuna kadar düzeltmeye çalıştım ve PLC ye sadece ilgili FB 'yi sorunsuz yükledim.Son kalan işlemi de bugün yapıp Download edeyim dedim ve bu hata ile karşılaştım.Şimdi ise FB yi yükleyemediğim gibi PLC 'ye Online olabilmeme rağmen Blokları Monitoring ( izleme ) yapamıyorum.Bir arkadaşım programı hafıza kartına yüklediğin zamam sonra ( .. to PLC ROM ) gibi bişeyler var onu yapman lazım dedi bilemiyorum.
Arkadaşlar bir de PLC Run konumunda izleme butonuna basınca
(D0631) Resource error:Trigger event occupied.
Hatasını alıyorum sanıyorum ki FB 'yi yükleyemem de bu sorunla alakalı.Ne yapmam gerekiyor .Tecrubeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum
Ve inanın sadece iki IN adresi değiştirdim. Man_Run ve Man_STP.sonra PLC 'yi STOPA alıp FB yi atınca resimdeki hatayı aldım.Sonra tekrar RUN alıp bakayım dedim (D0631) Resource error:Trigger event occupied. bu hata geliyor.İzleyemiyorumda artık.
Hafıza kartından PLC nin ROM una programı kaydetme diye birşey varmı bir arkadaşım ondan olabilir dedi