Cagrimanoka
Üye
Merhaba,
Ben bir 6. sınıf öğrencisiyim ve bir yarışma için proje geliştirdim...
Projenin adı: Kontrollü Sulama Sistemi
Bu projenin amacı ise ev içindeki bitkileri bilgisayar yardımıyla nemini ölçerek kontröllü bir biçimde sulamaktır.
Bu proje 3 ana bölümden oluşmaktadır...
1)Saksıların içindeki nem sensörleri ve bunların bağlandığı bilgisayar
2)Bilgisayar ile bağlantılı su deposu
3)Depodaki suyu bitkilere yönlendirecek bir motor ve dağıtım şebekesi
Şimdi birkaç sorum olacak...
1) Topraktaki nemi ölçen sensörlerle bilgisayar arasındaki ölçümü bilgisayara bağlayacak ara parçayı nereden bulabilirim?
2) Sensörden gelen verileri bilgisayarda değerlendirip bitkilerin ihtiyacına göre su deposuna komut gönderecek yazılımı nasıl elde edebilirim (veya bu konuyla kim ilgilenmekte)?
3) Bilgisayardan gelen komutu su motoruna (akvaryum motoruna) iletecek ve su motorunun çiçekleri istenilen miktarda su göndermesini sağlayacak bir ileti sistemi konusunda bilgilendirirseniz sevinirim...
Şimdiden teşekkürler...
İyi forumlar...
Ben bir 6. sınıf öğrencisiyim ve bir yarışma için proje geliştirdim...
Projenin adı: Kontrollü Sulama Sistemi
Bu projenin amacı ise ev içindeki bitkileri bilgisayar yardımıyla nemini ölçerek kontröllü bir biçimde sulamaktır.
Bu proje 3 ana bölümden oluşmaktadır...
1)Saksıların içindeki nem sensörleri ve bunların bağlandığı bilgisayar
2)Bilgisayar ile bağlantılı su deposu
3)Depodaki suyu bitkilere yönlendirecek bir motor ve dağıtım şebekesi
Şimdi birkaç sorum olacak...
1) Topraktaki nemi ölçen sensörlerle bilgisayar arasındaki ölçümü bilgisayara bağlayacak ara parçayı nereden bulabilirim?
2) Sensörden gelen verileri bilgisayarda değerlendirip bitkilerin ihtiyacına göre su deposuna komut gönderecek yazılımı nasıl elde edebilirim (veya bu konuyla kim ilgilenmekte)?
3) Bilgisayardan gelen komutu su motoruna (akvaryum motoruna) iletecek ve su motorunun çiçekleri istenilen miktarda su göndermesini sağlayacak bir ileti sistemi konusunda bilgilendirirseniz sevinirim...
Şimdiden teşekkürler...
İyi forumlar...
Son düzenleme: