Arkadaşlar ben hem Floresan hem de LED kullandım. Ama şöylü birşey var. Floresan lamba led lambalardan daha uzun ömürlü. Şimdi bizim evin bazı yerlerinde 4x18 pelsan mekanik balastlı floresan armatürü, bazı yerlerde de avizeler var. Avizelerde de led lambalar var. Şimdi bu bizim evdeki anlattığım 4x18 pelsan mekanik balastlı floresan armatürü bozuldu. Yeni bozuldu. Yaptığım testlere göre balastları bozuk. Ama balastın üstüne baktığımda içinde 2 adet 40w pelsan mekanik balast var. Ve balastın üzerinde 14 Temmuz 2003 yazıyor. Taa bizim ev yapıldığı zaman takılmış. Üzerindeki floresan da 15 yıl önce babam takmış. Şimdi LED lambalara gelelim. Bu led lambalar da kalitesiz olanlar 5 ay dayanıyor. Kaliteli olanlar (philips) ise 3 yıl dayanıyor. Bir de o led lambalar odanın bir kısmını çok aydınlatırken diğer kısımlar karanlık kalıyor. Bu durumu da philips yapıyor. Sonra o led lambayı söküp CFL lamba taktım. Ve sorun düzeldi. Normalde led floresan lambalardan daha uzun ömürlü ama floresan daha fazla dayanıyor. Zaten youtube'de floresan lambaları söküp led lamba takan kişilerin videolarının yorumlarına bakıyorum ki floresan led lambalardan daha uzun ömürlü. LED lambanın kısa ömürlü olmasının nedeni galiba planlı eskitme.