Fotoseller

ali0808

Üye
Katılım
8 Kas 2013
Mesajlar
9
Puanları
1
Selamun aleykum arkadaslar fotosellerde pnp / npn dıye ıkıye ayrılıyomu yanı ıkı turlude bağlanabılırmı cevabını yazarsanız sevınırım teşekkur ederım.
 
Eğer fotoselden bahsediyorsan hayır fotosel yani ldr ışığın şiddetine göre direnci değişen yarıiletkenlerdir termistörlerde npn negatif katsayili ve pnp pozitif katsayili olmak uzere iki çeşittir bunlarda ısıyla direnci değişen yariiletkenlerdir umarım yardımci olmuşumdur.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Kullandığın marka ve modeline gore değişiyor o. İster NPN ister PNP . tabi bunun ikisini bir arada yapan varmı bilmiyorum ben görmedim. Lazim olmadı açıkçası :)

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Marka ve modeline gore değişir, İki fonksiyonu da olan sensörler var. Ekseri, sabittir. PNP veya NPN Cisimden yansımalılar PNP NO/NC veya NPN NO/NC. her markada vardır. Hepsi olsun dersen ki, gerek yok. bir sistemde hem PNP hem de NPN sensor kullanacak ''otomasyoncu'' olacağını sanmıyorum. Pnomatik silindirlerde kullanılan sensörleri beslemelerini değiştirerek + , - çıkışlı olarak kullanmak mümkündür. (İki telli ise)
 
Her urunde oldugu gibi mantik ayni. Sanece pnp ya da sadece npn cikislilar ekonomik olduklari icin daha yayginlar. Ancak hem pnp hem de npn cikisli olanlari da mevcuttur. Daha pahali olduklarindan sik rastlanmazlar. Her markada durum aynidir.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,849
Kullanıcılar
450,926
Son üye
aysu_simsek

Yeni konular

Geri
Üst