Frekans konventöründeki F002 hatası

rknrsfb

Üye
Katılım
5 May 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Profil tesisimizde 5 adet makina ve yine 5 adet farklı makina mevcuttur. Bu makinaların ilk 5 tanesi birbirinin eşdeğeri olmakla beraber 220V frekans konvertörü ile yol almaktadır. Ancak makinalar sürekli çalışmamakta sırayla 1,2 veya üç tanesi aynı anda çalışmaktadır. Çalışma sırasında Ana sürücüde bir problem olmamakta ancak küçük motora ait sürücü bir anda F002 hatası vermekte ve motoru durdurmaktadır. Bu da imalata zarar vermektedir. Sürücüye reset atıldığında tekrar çalışmaktadır. Bu 5 makinada da beklenmedik zamanlarda böyle anlamsız duruşlar olmakta ve F002 hatasını vermektedir. Reset atıldığında normale dönmektedir.
Bunun neden olduğunu bilen var ise yardımcı olursa sevinirim.
Diğer 5 makinada ise sadece iki tane palet motorunu durdurmaktadır. Onların sürücüleri ise trifazedir. Onlarla anlamsız şekilde duruş olmaktadır.
Bu makinalar aynı yerdedir. AYRI panolardan beslenmektedir.

Bunların nedenleri ne olabilir. Hepsine yeni topraklama kazığı çaktık. topraklama hattı yaptık. Daha sonra olmayınca 5 makinanın topraklaması ortak olmak kaydıyla diğer 5 makinadan ayırdık. gene olmadı.
İşin içinden çıkamadık. yardımcı olursanız sevinirim.
Denenen sürücüler ABB Siemens OMRON hepsinde aynı hatayı verdi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Siemens inverterlerde f0002 aşırı gerilim hatası olarak geçiyor çalışma esnasında gerilimleri bi kontrol et
 
Omron invertörün de modelini ve hata kodunu verebilirseniz yardımcı olabilirim, Ali Arda arkadaşımızın da dediği gibi aşırı gerilim hatası veriyorsa (Omron da OV) frenleme direnci kullanmak gerekebilir.
 
dostum senin sıemensin eski tip sıemenslerdenmi yani eski modellerindenmi sürücü compenatlarında sorun olabilirr zamanla malzeme değerlerini kaybediyo bu eski model için yazdığımdı yeni seriden ise yüksek gerilirim hatasıdır sürücülerini gönderirsen tamir ederim yada test ederimm iyi çalışmalar 0212 674 90 63
 
Arkadaşım merhaba.anladığım kadarıyla motorlar ac.eğer bantlar çok düşük devirde çalışıyor ise sürücüler bu tip hatayı yapıyor.
Eğer böyle ise redüktör oranını büyüt veya düşük devirli motor kullan.biz bu problemleri dc motor kullanarak çözdük.
 
aşırı gerilim hatası sürücü dc bara geriliminin artmasıyla oluşan bir hatadır.
sürücü ile beraber frenleme direnci kullamıyor ve frenleme yapıyorsanız yada Şebeke geriliminde dalgalanma oluyorsa bu hata oluşabilir. frenleme işlemi yapılıyorsa direnç bağlamanız gerekir. frenleme yoksa sadece şebeke dalgalanmasından dolayı oluyorsa sürücü içindeki otomatik reset parametresini kullanabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,724
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst