gövdede kaçak var

Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
186
Puanları
1
arkadaşlar babam eve 2. el fırınlı ocak almış. Bunu prize taktığımda gövdede elektrik var fişi ters taktığımda elektrik yok. neye bakmamı öneririsiniz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
fırınlı ocağın fişini açıp bakın.topraklama kablosu varmı? varsa orta (yani topraklama) ucuna mı bağlı? bunlar tamamsa taktığın prizde topralama çekili mi? eğer orada da sorun yoksa fırınlı ocağın iç kısmında bağlantılarda sorun var demektir.
 
fiş kablosundan gelen uçlardan bir tanesi bir şekilde gövdeye değiyor.
 
arkadaşlar taktıgım prize baktım topraklama ucu var ve bağlı. ama prizimizde sıfırlama var. sanırım ocağın elektrik aldığı klemenslere bakmam gerekiyo.. değil mi?
 
ozaman uçlardan bir tanesi gövdeye temas ediyordur. sıcaktan klemens erimiş olabilir.
 
sıfırlama yapıldığı için, prize takılı ıken govdede faz yoksa oyle kullanmanız lazım sorun olmaz.dıkkat etmen gereken husus bu, ama fişi ters takarsan sıfırlama yapıldıgı ıcın govdede faz olması normal oluyor
 
arkadalar fişin gidiş yönün takip ettim. kabloyu tutan plastik bir parça iki vidayla sıkılmış. bu vidalar çok sıkıldığı için kablolar zedelenmiş. kaçağa sebep olan buymuş. orayı kestim tekrar bağladım düzeldi kaçak yok. cevaplarınız için saolun her zaman varolun ve bize yardımcı olun. allah razı olsun.
 
sıfırlamayı iptal edip karolesi ve topraklama yapmanı tavsiye ederim o şekilde kullanman tehlikeli slm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,009
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst