cemaltozmaz
Üye
Hala motorlarin empedansi kac diyorsun... ben diyorumki ayni anda butun motorlar tam gucte calisabilir hatta makine hic kimildamazken bile ???
Zaten bende ayni seyi soyledim 28. Mesajimda ama anlamamissin
şu iki mesajını kendin bir oku istersen. empedansa göre voltaj uygulanmalı diyorum sen ilk mesajında alakası yok gibi şey söylüyorsun. sonraki mesajında zaten bundan bahsettim diyorsun.
Guvenli yukseklik dedigim olay tamamen yukari almak degil yanlis anlamissin mesela parcanin ust noktasini 0 kabul et programlamada 10mm den z nin baslayacagini ve bosta 1000mm hizla ilerleyecegini ayarla fakat 1mm e gelince de 150mm hizla yaklasacagini ayarla bu 0 ile 1mm arasindaki alan guvenli alan geriye kalan 10mm lik alan ise parcayi tablaya baglayacagin zimbirtilardan ucu korumaktir. Vida basi olur metal parcalari olur..
Bence makineyi yaptiktan ve birkac islem yaptiktan sonra anlayacaksin
xy nin bir yere çarpmaması için gereken z yüksekliği 10mm ise zaten z 10mm çıktıktan sonra daha haraket ettirmenin anlamı yok. x ve y haraket eder. nasıl oluyorda 3ü aynı anda haraket ediyor anlamadım. sen yazdığın cam programını bi kontrol et istersen.