bu cihazı hobi
Elektronik işlerinde kullanabilirsiniz.
Ancak spesifik devreler bunlar nedir işlemci çalıştıran devre yada ripple değeri önemli devrelerde sıkıntı çıkartabilir. Çinki smps devrelerde bu değerler biraz yüksek çıkacaktır. Ses frekans devreleridne ise sesciler ( yani bu işe gönül verenler ) genelde smps güç kaynaklarını sevmiyorlar. Trafolu güç kaynağı kullandıkları kullanma nedenleri gürültü seviyesinin daha düşük olduğu yöndedir.
Açıkcası bu güç kaynağını nereden hangi fiyata buldunuz yurt dışı teminmi?
Bende baktım 50 $ altına bulamadım. Bu fiyatın biraz üzerinde hem akım hemde gerilim kontrollü ürünler alınabilir düşüncesindeyim.
@serkan_48 benden bahsetti galiba
Evet. Ses frekans tekniği ile uğraşan, benim gibi kişiler SMPS tasarımları sevmezler.
SMPS tasarımlarda, kulak ile duyulamayan (80-100KHz lik) darbeli parazitler ve bol miktarda harmoniksel parazitler bulunmaktadır. Bu parazitler, ses devrelerinde duyulmasa da, ciddi sorunlara sebebiyet verebilmektedir.
Özellikle geniş band ses yükselteçlerinde, band genişliği 50KHz ve daha yüksek yapılabilmektedir. İnsan kulağı bu denli yüksef frekansları duymasa da, yükselticinin aslına sadakati doğrultusunda band genişliği yüksek tutulmaktadır.
Bu doğrultuda, bu frekansların yükseltici tarafından aşırı yükseltilmesi kaçınılmaz sonuçlar doğurmaktadır.
Günümüzde çoğu elektronik devreler OP_AMP ile yapılmaktadır. Op-amp'lar ise çoğunlukla ve en sağlıklı olarak SPLIT SUPPLY, yani çift besleme ile çalıştırılırlar. Elbette tek gerilimle de çalıştırılabilir olsalar da, çoğu tasarım için ek külfet getirmektedir.
Bu sebeple konu sahibi arkadaşımıza benim önerim bu gibi ürünlerden kaçınması, gerekirse kendisinin tüm ihtiyaçlar için kullanabileceği bir güç kaynağı yapması daha iyi olacak kanaatindeyim.
Temel özellikler şu şekilde olacaktır.
Op-amp ve ön devrelerin beslenmesi için sabit 2X15V üreten 1A ya da 2A kapasitesinde mümkün olduğunca düşük ripple değerine sahip tam regüle besleme.
Çıkış katlarının beslemesi için 2X18V tan 2X40V a kadar, yapılabiliyorsa ayarlı bir çift gerilim kaynağı.