nuriefe
Üye
Evet arkadaşlar kompanzasyon artık öyle bir hal aldıki sormayın işletmeden işletmeye değişen yükler nedeni ile hem kapasitif ile karşılaşıyor hemde endüktif ile bu tarz firmalara bir çok örnek verebilirim mesela bankalar okullar marketler dershaneler vs.. artık çoğunda aydınlatmalarda kullanılan elektronik balast kullanımından dolayı yer altı kablolarından dolayı alpek kablolardan dolayı, kapasitif cezaya girmekteler.diğer işletmelerde genel itibari ile endüktif görülmektedir.Bu tarz işletmelerde çözüm için bir reaktif role gördüm kademeleride çok fazla olduğu için işimi hayli hayli görmekteyim benim merak ettiğim şudur bu tarz röle markaları bana sayabilirmisiniz amacım reklam olmadığı için yöneticinin lütfen bu yazılanları reklam olarak görmesin amacım sistemi kuran elektrikçinin en iyisini kullanmasını sağlamaktır çözüm üretebilmesini sağlamaktır.Okuduğum kadarı ile insanlar marka saplantıları var gibi görünüyor esası sebebi şudur bir role öğrenmiştir yanlızca onun bağlantısını bilir vs.. bu sebepten dolayı hiç araştırmaz çünkü bir rolede çözüm bulduğunu sanır amacım bütün reaktif rolelerin bütün herkesçe bilinip yaptığı işleme göre kalitesine göre seçim yapmasını sağlamaktır marka manyaklığı ile değil okuyorum yok üç displayi varmış yok tek diplayi varmış yok bilmemnesi varmış tamam bunlar bir kriter olabilir ama yapılan geyik benim rolem senin roleni döver edebiyatı birazcık konunun derinine indiğinizde ise bu tarz çalışma yapanların bu ürünleri imal eden kişiler olduğu ortaya çıkıyor ben derimki aynı platformda bütün kriterler ölçülerek bir tabloda bakılsın TSE CE ölçüler display hız menü kolaylığı neler ölçtüğü vs.. gibi fiyat kısmı hariç tutulsun tabiiki amacım dediğim gibi sisteme göre en iyisini görüp kullanmaktır.Bu şekilde firmalar hatalarını görüp daha iyisini yapmak için çaba sarfedeceklerdir.Bu sistemde hem kullanıcı faydalanacak hemde imalatcıdır diye düşünüyorum bu iş kullanma kılavuzu ile veya en tanınan tanınmayan firma ile veya en eski en yeni firma ile olmayacağını düşünüyorum. Teknik özellikle olacağını düşünüyorum souç itibari ile konumuz kompanzasyondur.Önümüzdeki yıllarda da artık darbeli kompanzasyonun düşük işletmelerde kalkıp yerine tristörlü dinamik kompanzasyonun geleceğini düşünüyorum bu konuda düşüncelerime olumlu olumsuz bakan bir çok kişi vede görüş olacaktır unutulmaması gereken tek şey saygıdır.Yorum yapan herkesi saygıyla karşılıyorum ve yorumarı için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...
(Ben öğrenmeye paylaşmaya ve de uygulamaya her zaman muhtaç biriyim.)
Saygılarımla...
(Ben öğrenmeye paylaşmaya ve de uygulamaya her zaman muhtaç biriyim.)