Gümüş lehimleme hakkında

Mümkündür.
Isı ayarlı olması kolaylık sağlar.
 
kardeş gümüş kaynağı için gereken malzemeler kuyumcu şaloması, boraks ve gümüş tel
kaynak aşaması ise şalomayı normal tüpe bağla ve bir miktar boraks'ı su ile karıştırıp iyice erit kaynak olacak yeri iyice temizle borakslı suyu kaynatmak istediğin yere damlat ve şalomayı yakıp gümüş tel ile kaynağa başlayabilirsin. kaynak yapmak biraz zordur ilk başta bir kaç deneme yap yoksa kaynatmak istediğin malzemeleri bozarsın.
 
gümüş gümüş kaynak telleri ıle yapılıyo yuksek akım makınalarda atessız ısıtılıp telı dokundurdugunuz anda boşlugu doldurur.
 
gümüş lehimleme diye birşey yoktur.Gümüş kaynagı vardır.Buda basitce anlatmak gerekirse gümüş 960 derece civarında erir tabi ayarı na göre değişiklik gösterir.Biz gümüş imalatcıları kaynak tellerımızı kendımız yaparız kaynak tellerıde ortalama 450 ıle 700 derece arasında erir.Yaptıgımız sey kaynakmak ıstediğimiz parçanın ısısını ortalam 650-700 derece ye kadar getirip misal olarak söylüyorum 550 derecede eriyen kaynak telini sıvı hale getirerek kaynatacagımız noktaya koyuyoruz.Bu işlem için şaloma (kaynak baslığı), tüp,çift(cımbız),kaynak teli ve boraks a ihtiyacınız var.İşlem sırasıyla ürünü ısıt kaynak telıne ve kaynayacak parçanın kaynayacagı bolgeye boraks sür gerekli ısıyı yakala ve kaynagı koy.kaynak işlemi bittikten sonra sülfirik asit yada kuyumcu tabırı ıle sacyagı bulman gerekecek.kaynattıgın urunu içerisine atıp 10-15 dakıka kadar beklersen agartmıs olacaksın uzerındeki siyahlıklar boraks artıkları temızlenecek. ;) ılk baslarda zordur ama ogrendıkten sonra keyıf alırsın.Rastgele.
 
Denemiştim. Normal lehim oluyor ama çok çabuk kararıyor. Gümüş kararmadan lehim kararıyor yani. Çok çirkin oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,962
Kullanıcılar
450,951
Son üye
İrfan POLAT

Yeni konular

Geri
Üst