Güneş enerjisi bu durumda mantıklı mı?

send9

Üye
Katılım
7 Ara 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
arkadaşlar merhaba,
Antalyada resmi dairede çalışıyorum. Elektrik faturamız aylık ortalama 10.000 TL, yaz aylarında klimalardan dolayı 15.000 TL e çıkmakta. Müdürlerimiz güneş enerjili sistem hakkında araştırma istediler.Yaptığım araştırmada daha çok küçük taleplerde kullanıldığını onların bile amorti sürelerinin 7-8 yıl olduğunu gördüm. Sizlerin de bilgisinden yararlanmak istiyorum. Enerji ihtiyacımız yüksek olduğundan uygulanabilirliği nedir sizce? Ayrıca mevzuatta 500 kW sınırı var. Bu ne demek? İşe yeni başladığım ve dairede hiç bir kayıt olmadığından tek tek güç hesaplayamıyorum. sadece faturalar var? maliyetli de olsa uygulamak istesek bile bu sınıra takılır mıyız? Şimdiden teşekkürler..
 
500kw'a kadar kuracağınız tesisler için,EPDK dan lisans alma zorunluluğu yok.Akülü sistem yerine,şebeke bağlantılı enerji üretim tesisi kurarabilirsiniz.Şimdiki ortama göre,çok ekonomik bir durum değil.Zamanınızı boşa harcamayın.Akülü sistemlerde,geri dönüş,16-18 yılı bulmaktadır.Velhasıl,çok akıllı bir iş değil.
 
güneş pillerinin verimleri piyasada max yüzde 20 yi geçmiyor.buda maliyeti ortalama 10 yılda karşılıyor.kaldıki bu pillerin ömrü 15-20 yıl gibi.şu an için pekde karlı bi iş değil bence ama verimleri yüzde 40 ila 50 mertebelerine çıkarsa ve ömürleri uzatılabilirse bence çok avantajlı olacaklardır.öle olmasını umuyorum.
 
En ekonomik çözümünüz işyerinizi yaz aylarında Toroslarda yaylaya taşımak olacak galiba.Gidiş geliş yol parası o kadar tutmayacaktır.Yoksa durumunuz diğer arkadaşların belirttiği gibi ümitsiz.
 
insan ömrünü hesaba alınca gayet mantıklı
 
cevap yazan herkese teşekkürler. mantıksız da olsa bir fiyat sunmam lazım idareye. ayrıntıları da paylaşırım. sormak istediğim bir şey var: 500 kW ifadesi, saatlik tüketim sınırı değil mi? bizim elektrik faturamızda günlük ortalama tüketim yaklaşık 1000 kwh yazıyor. resmi daire yaklaşık 9 saat çalışılıyor. 1000 kWh/9h=112 kW. doğru bir hesaplama mıdır?
 
500 kw,panellerin kurulu gücüdür.2 saatte,günlük ihtiyacınızı karşılayabilecek demektir.Etkili güneş süresini 5 saat ( bulunduğunuz yere göre değişiklik gösterir ) kabul edersek,200 kw lık tesis kurmanız gerekir.Yaklaşık,500000 euro luk bir yatırmdan bahsediyoruz demektir.On grid olursa,biraz daha ucuza çıkabilir.
 
size ortalama 2.5 kW lık kurulu sistem yeter diye düşünüyorum, bu işi yapanlara mail atarak bu kadar güçlük bir sistemin maliyetini öğrenebilirsiniz.
 
ilgilenen herkese teşekkürler.. İl Müdürü değiştiğinden projeye bakan bile olmadı ya :(. :))
 
Herkes bu kadar karamsar neden yaklasmis anlayamadim. Sizin ihtiyaciniz oncelikle elektrigi verimli kullanip tasarruf yonlerini cikarip arkasindan gunesle bunu desteklemek, ki sogutma sisteminde aydinlatma sisteminde yapilacak ufak degisikliklerle de bu saglanabilir. Neyse bosverin zaten proje iptal olmus.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,111
Mesajlar
933,227
Kullanıcılar
453,175
Son üye
dogukankaragoz

Yeni konular

Geri
Üst