Sayın BİNBAŞI arkadaşım açıklamalarınız çok faydalı ve bilgilendirici oluyor teşekkür ederim.Hernekadar okul dahil 30 yıllık elektrikçilik geçmişim olsada hep merak etmişimdir elektriğin oluşumunu genaratör sargılarının manyetik alan indüklenmesi ile elektriği üretmesi , YGH üzerinde yüzler ve binler mw la ifade edilen elektron akışları bir yöne akarken nasıl aynı anda sistem şartları dolayısı ile yük akışının birden ters yöne akması.Milyonlarca evi aydınlatan milyarlarca cihazı çalıştıran bu olağanüstü gücün rotor sargıları ve stator sargıları arasındaki doğuşu varoluşunu tatminkar bir şekilde izah edecek net bir bilgiye ulaşamadım.Hoş üniversite okumak nasip olmadı, belki okusak aklımızdaki sorulara cevap bulanbilirmiydik onuda bilmiyorum ! Sizden isteğim beni bu konuda bilgilendirirmisiniz,işim gereği Yüksek Gerilim üretim ve iletimi ile uğraşıyorum 23 yıllık EÜAŞ geçmişim var , bu kadar geçmişe rağmen kafamdaki bu tür sorulara cevap bulamamakta benim kusurum olsun, siz bana şu elektriğin doğuşunu varoluşunu bir izah edinde rahat edeyim sevgili dostum, yalnız klasik açıklamalardan ziyade işin özüne ineceğinizi cevabınızı ona göre olacağını bekliyorum onuda belirteyim....şimdiden hem sizin hemde tüm arkadaşlarımızın Kurban Bayramı mübarek olsun.....kalın sağlıcakla.