Güneş Enerjisi

Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
41
güneş enerjisini kullanarak nelerde tasarruf elde ederiz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
enerjiden tasarruf edersin yani fiyat odemezsin/ Kullanim alanlari heryer
 
güneş pilleri sayesinde evindeki cihazların elektrik ihtiyacını karşılayanlar bile var.ama ülkemizde çoğunlukla su ısıtmak için kullanılıyor ne yazık ki!
 
Ben 3 senedir solarpanel kullanarak sezonda 350 ton suyu 50 mt.irtifa ve 165 mt.yola gönderip 320 kiraz fidanı ve 200 şeftaliyi suluyorum.Bahçenin olduğu yerde elektrik yok.........
 
Arkadaşlar, hepiniz doğru,güzel söylüyorsunuz, fakat şu aşamada güneş enerjisinden elektrik üretimi sadece, elektrik kesintilerinin fazla olduğu veya elektriğin olmadığı yerlerde karlı durumdadır. Ben daha önce fabrikaların dış aydınlatmasının bu şekilde yapılması üzerine proje hazırlamıştım. Firmalardan teklifler dahi aldım. Firma da aynı şekilde bunu kabul ediyor ve karlı değil maalesef diyor. Maliyetler zamanla düşürülerek çok güzel projeler yapılabilir tabii ki.
 
Güneş enerjisi aydınlatmada kullanılacaksa en uygun durum ledli armatür kullanılmasıdır. Güç gereksinimi düşeceğinden kurulacak olan güneş sistemi(solar sistem demedim özellikle) daha düşük kapasiteli seçilecektir. Birde güneş enerjisinden kar elde edinmek derken maddi anlamda konuşuyorum ne kadar büyük güçler için sistem seçersek o kadar kendini kısa zamanda amorti eder. Ancak aydınlatma gibi küçük güçlü sistemlerde uzun vadede kendisini amorti eder. Birde işin çevreye olan etkileri varki bununda dikkate alınması gerekiyor. Ancak daha yumurta dayanmadığı için bunu düşünen yok.
 
Elektriğinde herhangi bir sorun olmayan yerler için şu aşamada güneş enerisinden elektrik üretimi karlı bir yatırım değildir, sistem ne kadar büyük ve küçük olursa olsun. Elimde birim fiyatlar var, bunlara göre konuşuyorum. Umarız sistemdeki maliyetler düşürülür ve yaygınlaşır.
 
Güneş enerjisininin ekonomikliği bir yana çevrenin korunmasına da olağanüstü faydaları vardır. Sıradan bir güneş kolektörü yılda ortalama bir ila iki ton arası karbondiyoksit emisyonu engellemektedir. Sülfür oksit, sülfür dioksit ve karbonmonoksit gibi diğer çevreye zararlı maddeler de güneş enerjisi kullanımıyla ortadan kalkar.
EKONOMİK ENERJİ
Güneş her bir saniye olağanüstü boyutlarda enerji üretmektedir. Örnek vermek gerekirse güneşin saniyede 1 x 10 E20 kilovat saatlık enerji sağlar ve bir kilovat saat 100 wattlık bir ampülü on saat boyunca aydınlatır. Öyle ki Güneş Isıması sıfır maliyetle dünyada kullanılan enerjinin 10,000 misli fazla enerji sağlar.
Güneş enerjisiyle sıcak su ısıtmak çok pratiktir ve çok da ekonomiktir. İyi bir güneş enerjisi sisteminin ömrü 20-30 sene kadar olabilmektedir.
Diğer enerji kaynaklarına kıyasla güneş enerjisinin ekonomikliğini belirleyen birçok faktör vardır.
Bu faktörlerin bir ayağını doğal koşullar oluşturur. Bir başka deyişle bir gün içerisinde belirli bir alana düşen güneş enerjisi miktarı bölgenin yeryüzü üzerindeki enlem değeri, yerel iklim koşulları, yılın hangi mevsiminde olunduğu ve yerleştirilen güneş panelinin güneşle olan açısı gibi birçok faktöre bağlıdır.
Bu yüzden örneğin yatay bir yüzeye düşen yıllık ortalama ısıma miktarı Orta Avrupa, Orta Asya ve Kanada'da ortalama . 1000 kWh/m2 , Akdeniz civarındaki bölgelerde 1700 kWh/m2 ve Afrika'nın Ekvatora yakın bölgeleriyle, Doğu Asya ve Avustralya çöllerinde 2200 kWh/m2 ‘a kadar çıkmaktadır. Kısaca , güneş enerjisi uygulamalarında mevsimsel ve coğrafi faktörlerin hepsi önemli rol oynar.


-
 
selam arkadaşlar bu konuda teknik sorularınızı bana yazabilirsiniz..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,801
Mesajlar
920,606
Kullanıcılar
450,889
Son üye
harunbalhan

Yeni konular

Geri
Üst