Sistemde sulu akü kullanılması herhangi bir olumsuzluk yaratıyor mu acaba?
aslında sulu aküler uzun süreli şarj deşarj olayına dayanıklı değil kullanılması gerekn kuru veya jel aküdür ama maliyet açısından şimdilik sulu akü kullandık ve şuanlık bir sıkıntı yokSistemde sulu akü kullanılması herhangi bir olumsuzluk yaratıyor mu acaba?
Takipteyim, gelişmeleri bekliyorumaslında sulu aküler uzun süreli şarj deşarj olayına dayanıklı değil kullanılması gerekn kuru veya jel aküdür ama maliyet açısından şimdilik sulu akü kullandık ve şuanlık bir sıkıntı yok
aynı sistemden elimde var 2 yıldır kullanıyorum ama sadece yaylada kullandığım için yılda 3 ay falan kullanıyorum şimdilik bir sıkıntı yokTakipteyim, gelişmeleri bekliyorum
Benim çatıda 80w Panel ve iki tane 20ah jel akü var. Sürekli olarak modem ve uydu bağlı. Akşam saat 9 dan sonra da 20metre şerit led yakıyorum. Yani sürekli olarak kullanım söz konusu. Akü almayı düşünüyorum şu sıralar ama sulu akü sürekli kullanımda beni üzer gibi geliyor kararsız kalıyorum.aynı sistemden elimde var 2 yıldır kullanıyorum ama sadece yaylada kullandığım için yılda 3 ay falan kullanıyorum şimdilik bir sıkıntı yok
dediğin gibi sürekli kullanımda üzebilir çünkü sulu aküler araçlarda kısa süreli marş için dizayn edilmiştir çok fazla şarj deşarj olayında plakalar zarar görür ama bu taraftada ben 2 yıldır kullanıyorum bunun bir garantisi yok sağlam bişey olsun diyorsanız jel veya kuru alınBenim çatıda 80w Panel ve iki tane 20ah jel akü var. Sürekli olarak modem ve uydu bağlı. Akşam saat 9 dan sonra da 20metre şerit led yakıyorum. Yani sürekli olarak kullanım söz konusu. Akü almayı düşünüyorum şu sıralar ama sulu akü sürekli kullanımda beni üzer gibi geliyor kararsız kalıyorum.