Güneş paneli ile dalgıç pompa çalıştırma

Bu sistemi daha ucuza mal edememiyiz? Mesela direk güneş paneli ile güneşi görünce çalışacak bir motor kullansak? Mesela araç marş motoru gibi. veya koşu bandlarındaki motorlardan ( koşu bandı motoru 24 V marş motorları 12 veya 24 v ) Güneşi görünce otomatik çalışacak bir şey. dolayısı ile inverter ve akü kullanmadan maliyeti yarı yarıya düşürsek.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sizin dediğiniz gibi akü kullanmadan direk çalıştırılabilir on grid sistemlerle onlardada inverter kullanılıyor bu ınverterlere göre çok daha pahalı

dediğiniz motorlar benim sistem için yeterli değiil 120 metre aşağıdan 150 metre yukarı basacak 1500 watt pompanın güçü
 
kötü hava kosulları yuzunden sıstemı devreye alamamıstım bu gune nasipmiş :) bugün suyun aktıgını gördum ya gam yemem buda videosu

 
slm...
Güzel bir çalışma yapmışsınız ama trifaze moturunuzu değiştirmeye gerek yoktu. Sadece motorun bağlantısını değiştirmeniz yeterliydi.
 
sisteme yakın bı zamanda ruzgar tirbünün de fotolarını koyacam malum kısın lazım asıl :)
 
trifaze invertor kullanma imkanın yok muydu bu sistem için yoksa trifaze ofgrid sistem invertor mu yok piyasa da ?
 
Öncelikle Selamun Aleyküm abi. Benim de panellere bir ilgim var ama bu kadar enerji ile ne çalıştırdıgınız tam olarak anlamadım 36 amper büyük bir şey sonuçta evinizin tüm enerjisini burdanmı alıyorsunuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,625
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Geri
Üst