Güneş paneli kurulumu için yardım

Katılım
17 May 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
30
Kışın 1300 kwh saat yazın ise 2000 kwh üretim yapabilmek için kac tane panel , ne gibi regülatör , akü ve inverter seçimi yapmam gerekir. Baza almam gereken değerler nelerdir ? hangisi için amper hangisi için voltaj hangisi için anma akımı anm gerilimi vs. önemli hesapları nasıl yapmam gerekiyor ?
 
forumda " güneş enerjisi " diye ara çok cevap var
ancak şunu söyleyebilirim 2 kW gücünde solar sistem (güneş enerjisi elektrik sistem ) maliyeti 20.000.TL civarındadır. bir evin enerji ihtiyacı günlük.10.kw civarındadır.
 
panel
Kışın 1300 kwh saat yazın ise 2000 kwh üretim yapabilmek için kac tane panel , ne gibi regülatör , akü ve inverter seçimi yapmam gerekir. Baza almam gereken değerler nelerdir ? hangisi için amper hangisi için voltaj hangisi için anma akımı anm gerilimi vs. önemli hesapları nasıl yapmam gerekiyor ?

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/güneş-paneli-ile-şerit-led-yakmak.91233/

Merhaba. Sadece şerid ledlerin yakılması üzerinden verilmiş olan (Şerid led aküyle direk yakıldığı için inverter seçimi bulunmuyor) ,çok küçük kapasiteli örneği,kendi kapasiteniz ölçüsünde referans olarak alarak,ama ayni panel-akü-regülatör seçim mantığıyla kendinize tam uyarlayarak panel-regülatör-akü-inverter şeklinde bu dörtlü seçimi kolayca yapabilirsiniz. İnverter gücünü evde kullanacağınız cihazların watt toplamını o anda göz önüne alıp emniyet payıyla biraz üst değerdeki watt çıkışlı inverter seçimini yapabilirsiniz. Küçük kapasitelerde (Örneğin 1-2 kW güçler için) 12 voltluk seçilen panel-elektrik sistemi genellikle kablolama açısında daha verimlidir.

12 voltluk sistemlerde amperi artırmak için 17-18 volt dc. ortalama çıkış voltajındaki (Reg.'den önceki panel voltajı) paneller amperi arttırmak için paralel, 24 voltlukta ise voltajı 2 katına çıkarmada seri olarak bağlanır. Sisteminiz 12 volt olduğunda 12 voltta veya 12/24 voltta uyumlu çalışacak ve panel çıkış akımından 2 kat fazla amper kapasite değeri olan regülatörleri panel>bariyer diyot ile akü arasında seçersiniz .Akülerin kapasitesini artırırken paralel aküler yerine, uygun amper-saat kapasitesindeki tek bir aküyü uzun vadeler için seçmeniz çok daha uygunudur.

Panelin boştaki anma gerilimini değil, yükteki anma gerilimini akü şarjı için esas almanız önemlidir. Panel max. akımı (amperi) ise güneşin en dik ve en kuvvetli geldiği saatte alınan max.bir akım değeridir. Sabah ve akşam saatlerinde güneş ışığının bu açısı ve kuvveti oranında bu akım doğal olarak daha azdır. Panel kısa devre akımını (amper) ise bu seçimlerde hiç göz önüne almazsınız. Schkottky (bariyer) diyot (panel-regülatör arasında geri boşalmayı önleyen) fazla ısınmaması için üzerinden geçen panel çıkışındaki amperin en az 3 katı amperaj değerinde fazlası seçilirse çok daha iyi olur.Kolay gelsin.
 
Sadece aydınlatmaya 100wat panel 60 veya 80 daha iyi akü yeter solar kabloya gerek yok
 
Şöyle 200amper akü kombiyi 7-8 saat anca çalıştırır bunun şarjı için baya bi panel lazım kışın hava karlı kapalı bayağı sıkıntılı ve masraflı ancak elektrik kesintisinde kullancam dersen panel yerine akü şarj cihazı al aküyü onla şatj et hem masrafsız olur sürekli çalıştırma için 3 tane 250 wat panel 2 tane 200 amper akü lazım panel karla kaplandımı zaten yolda kalırsın
 

Forum istatistikleri

Konular
130,316
Mesajlar
935,701
Kullanıcılar
453,591
Son üye
HawkF

Yeni konular

Geri
Üst