Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba bir sorum olacak resimdeki gibi Kondansatörler 3.3v 50ma ile sırası ile doldurulacak ve sonra tuşlar açılacak ve iletime geçip infrared Ledler yanacak ve güneş paneli Elektrik üretecek sorum şu güneş paneli 3.3v 50ma dan fazla akım üretir mi
Çünkü güneş ışığının maksimum gücü vardır bu güce ulaştığında yazın öğle vakti, paneliniz de yazan güç ten fazlasını üretmez. Panel voltajı Voc max voltajını, Panel akımı Isc max akımını geçmez.
Solar paneller uzerine dusen isik enerjisinin %13 ile %17 gibi bir oranda enerjiyi elektrige donusturur. Verimleri cok dusuktur.
Şöyle ornek vereyim fikir acisindan sen panelin onune 100 watt bir lamba ile aydinlatirsan ancak 17 watt guc alirsin.
Benzetme tam yerinde bir benzerme degil simdi bu yoruma itirazlar gelir ben fikir vermek amacıyla ornekledim. Dusundugun sistem malesef çalışmaz urettigin enerji tukettigin enerjiden cok cok dusuk olacaktir.
Bu arada solar paneller kızılötesi isik tayfında nasil calisirlar bilmiyorum. Normal şartlarda en verimli gorunur isik tayfinda calisiyor diye biliyorum amaçta gunes isigindan Elektrik elde etmek.