Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Sayın tango110 arkadaşım !
Birinci resimdeki dc. motor 800-900 devirde 36 v. 100 w. veriyor. Rüzgar türbininde bu devirleri yakalamak pek mümkün değil. Araya redüktör koyar devri artırırım diyebilirsiniz. Fakat bu seferde kanatlar dönmekte zorlanacaktır.
En iyi varsayımla 400 devirde dönderdiğimizi düşünelim, 18 v. 50 w. güç alırız. Tabi burada akımı hesaplarken 18 v. değil, 14 v. olarak hesaplamalıyız. Akü şarjı için bize lazım olan 14 v.dur. 50 w.da yaklaşık 4 a. yaparki rahatlıkla 40 ah. aküyü şarj edebilirsiniz.
Step motorun gerilimi yazmıyor. Sadece 2.8 a. olduğunu yazmışsınız. Doğrusunu isterseniz bu step motordan 2.8 amperi kaç devirde alırsınız bilemiyorum.
Şayet her iki motorda elinizde ise en iyi yöntem ikisinide denemektir. Devri ayarlı bir matkap motorunu her iki motorun miline bağlayarak, kaç devirde kaç volt, kaç amper veriyor denemek lazım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayın turkzade arkadaşım !
Elimde 70-80 devirde 100 w. veren alternatörüm var. Fakat ben bunu 400 devirde 500 w. için yapmıştım. Yani diyeceğim şu ki bu alternatörü 70 devirde kullanmak 30 tonluk kamyonu, kamyonet gibi kullanmaya benzer. Ayrıca fiyatı sizin aradığınız fiyatın üstünde olur.
Birde neden illa 70-80 devir olsun istiyorsunki. Rüzgar varsa bırak 300-400 devirlerde dönsün.
 
Sayın mansur güleç arkadaşım !
Sizin ya da benim yapacağım türbini ısıtmada kullanmak pek mümkün gibi görünmüyor. Bizler henüz 12 veya 24 voltda 300-500 w. alma peşindeyiz. Isıtma için 220 v. en az 1000 w. gibi enerjiye ihtiyaç var. Böyle bir alternatör yapmak için 8-10 kw. gücündeki bir asenkron motoru modifiye etmek gerekir ki çok pahalıya mal olur.

12 v. 10 amper 120 w. yapar. Siz 12 voltu 48 volta yükseltseniz dahi bu gene 120 w. olacaktır. Voltajı 4 kere büyüttük ama bu seferde akım 4 kat azalır, 2,5 a. olur. Hatta yükseltme esnasında verim kaybı olacağı için daha da düşük olur. Şayet dediğiniz gibi olsaydı şu anda enerji sorunu kalmazdı.

Mıknatıs ölçülendirme işini ise önceki yazımda yazmıştım. Burada öncelikle elimizdeki nüvenin oyuk sayısı ve oyuk ölçüleri gerekli. Mıknatısları Adapazarında bulunan AKSA MAGNET firmasından alıyorum.
Mıknatısları kesme işini kesinlikle önermiyorum. Neodyum mıknatıslar 80 veya 90 derece ısınınca manyetik özelliğini yitiriyor, külçe demir haline geliyor. Zaten mıknatısı seramik kesme makinası ile kesemezsiniz. Ben bir kere avuçiçi taşlama ile kestim ve pişman oldum. 24 tane mıknatısı çöpe attım. Onun için büyük ebat mıknatıs alıp, kesmek akıllı bir iş değil. En güzeli hangi ebat lazımsa o ölçüde almaktır.
 
hocam sağolun bilgiler için ben 500 watt 24 v. 1000 d/dk DC motor buldum sanırım içlerinde bu iş için en ideal olan motor bu ayrıca sizin önereceğiniz başka değerlerde bir motor varmı? yoksa bu motoru mu bağlıyım?
 
hocam sağolun bilgiler için ben 500 watt 24 v. 1000 d/dk DC motor buldum sanırım içlerinde bu iş için en ideal olan motor bu ayrıca sizin önereceğiniz başka değerlerde bir motor varmı? yoksa bu motoru mu bağlıyım?
Önceden de dediğim gibi 1000 d/dak. döndermek mümkün değil ama 600 d/dak.
250 w. 12 v. alabilirsin. Piyasada bu iş için şu motor uygundur demek pek olmuyor. O anda ne bulacağınıza bağlı.
 
ewt cok güzel bizde bu rüzgar tirübinleriyle ugrasıyoruz ve üretiyoruzzz satıyoruzz günestende aynı sekıldee . bır ewın butun ıhtıaclarınıı karsılıyoruz eve kesınlıkle fatura girmiyorr .... bizim eve gelmıyorr mesala :) www.metelektrık.com gireseniz yardımcı olur size :)
 
emeğini burada paylaşan herkese teşekkür ediyorum.şefim sizi yakın markaja aldım.yaptığınız bütün çalışmalarınızı büyük bir ilgiyle izliyorum.verdiğiniz bilgiler açık ve net.ben OSMANİYE'de ikamet ediyorum elektrik teknikeriyim.Yayla evimiz için sizin yaptığınız gibi araç alternatörü ile bir sistem yapmayı planlıyorum.en kısa zamanda çalışmalarıma başlayacağım.
bu linkte benim gibi yeni başlayan arkadaşlara örnek olacak video mevcut.nedersiniz şefim böyle bir alternatör verimli olurmu?

Free Energy Power Generator Homemade 100 Saving Electricity - VidoEmo - Emotional Video Unity
 
Bu alternatörde 2 adet hoparlörden çıkma, çok kuvvetli olmayan ferrit mıknatıs kullanılmış.
Bu mıknatısların bir yüzü N iken diğer yüzü S oluyor. Bu kutuplar da sökülen rotor parçalarına manyetik güç verecek ve elektrik üretecek. Bence çok zor. Belki 2000 devirde 12 v. 100 w. verebilir.
Araba dinamosunun modifiyesinde 12 adet neodyum mıknatıs kullanılırsa verim süper olur.
 
1.75 hp :180 volt, 6.Amper rpm:4600 devir 6 kg ağırlığında ve yaklaşık 25cm uzunluğunda bir dc motor rüzgar türbini için uygun olurmu? saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,829
Mesajlar
920,824
Kullanıcılar
450,921
Son üye
duran_elektrik

Yeni konular

Geri
Üst