Islam joker arkadaşım.sana bişey soracam.220 v üreten bir rüzgar türibini nasıl oluyo..diyelim ki 220 v. Kaç devir olsun .diyelim ki 400.allahın rüzgarı bunu tam 400 devirmi döndürecek.aklında tam kalmayan bilgileri paylaşma derim.
Sayın duranatardag arkadaşım !sayın şef kardeşim..
fotografını gördüğüm flanş alternatörde sanırım teflon kullanmışsın.modifiye ettiğim şarj dinamosunda hem saç paketleri hemde teflonu denedim.teflonda gerekli verimi alamadım.bu yüzden başka arayışlara yönelmeyi düşünüyorum(yarı alüminyum yarı demir nüve gibi).senin yaptığın flanş alternatörün devrini ve aldığın voltajı merak ettim.şimdiden teşekkür ederim..
Sayın bolehang !Arkadaşlar !
Son yaptığım araba alternatöründen modifiye edilmiş alternatör resimleri aşağıda.
Sayın bolehang !
18. sayfada daha önce resmini verdiğim, araba alternatörünün modifiye edilmiş resmi var. Daha kuvvetli olması için 2 nüveyi birleştirip, 2 sıra mıknatıs kullanmıştım. Bobinleri de kendim sarmıştım. Bunu yapması haliyle çok zordur. Siz yapabilirseniz dinamonun ortasındaki rotorun bobinlerini ve bobinlerin dışında bulunan demirleri tamamen söküp, sadece mil kalsın.
Daha sonra mile 4 cm. kalınlığında yuvarlak bir demir silindir geçirin. 12 tane 40 x 20 x 10 mm. ölçülerinde N38 veya N42 neodyum mıknatıs kullanacağız. Mile takılan demir silindirin çapını bulmak elinizdeki dinamo nüvesinin iç ölçülerine bağlı. Kalınlığı 10 mm. olan mıknatısları demir silindire yapıştırdığınızda mıknatıs ile nüve arasında 1 mm. boşluk kalacak şekilde ayarlamak lazım.
Önceki yazılarımda alüminyum silindir kullandığımı yazmıştım, ama alüminyum pek verimli olmadı, demir daha iyi oldu.
Ayrıca bobinleri söküp, yeniden sarmaya gerek yok. Üzerindeki bobinleri kullanın. Yalnız bu bobinler üçgen bağlıdır, uçlarını ayırıp, yıldız bağlamalısınız. Bu şekilde daha düşük devirde Elektrik alırsınız.
EDİT : Alıntı yaptığım yazıda alternatör resmi çıkmadı. Sayfa 18 de görebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?