Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

40*20*5 neodyum mıknatıs bulamıyorum yardim adecek kimse varmı arkadaşlar.
www.neohobi.com adresine bakıver.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayın şef hocam ben öncelikle çalışmalarınızı bizlere anlattığınız için size çok teşekkür ederim.benim rüzgar türbini çalışmam var fakat herkesin olduğu gibi benimde alternatör sorunum var.bana yardım edebilirseniz çok sevinirim.132 cm çapında 3 adet alüminyum kanat var bu kanatları bir flanşta birleştirdim birde dişli kutusu buldum.küçük dişli turu büyük dişlinin 8 katı dönüyor sizin sistemde dişli kullanıyormusunuz ve alternatör yaptırsam kime ve ne güçte yaptırmam gerekir.istediğim enerji,tv bilgisayar 3 adet tasarruflu ampul çalıştırsın yeter buna göre alternatör nerde bulabilirim.şimdiden teşekkürler

Hocam eğer büyük dişlinin milini kanatların bağlı oldugu flanşa monte edersenız kanatı döndurecek olan ruzgar çevrim oranına bağlı zorlanacak kanat uzunlugunu değiştirerek bunu gıderebılırsınız ama 8 kat ta cok buyuk bı rakam :) ben daha rüzgar türbini yapmadım ama yapan arkadasların verdiği güç devir bilgilerinden moment buna baglı olarak cervım oranını ne kadar degıstırebılecegınız sonucuna ulaşabilirsiniz.
 
sayın şefim gayretli çalışmalarınızı tebrik ederim.peşinen söyleyeyim elektrikle ilgim amatör boyuttadır.ben 1800 - 2000
watt lık bir grubu 12 v*150 a akü+ inverter ile beslemeyi pilanlıyorum.
bana bu aküyü şarj edecek bi makinayı ücreti karşılığında yapabilir misiniz.(Rüzgar türbininizin kanatsız haliyle ilgileniyorum.tamamen tabiattan beklemeden üste birşeyler ekleyebilir mişim gibi geliyor)
 
İltifatlarınız için çok teşekkürler sayın eskodegama.
Bildiklerimizi naçizane paylaşma düşüncesindeyim. Bu topiği açtığımda çok amatörce başlamıştım işe. Şimdi ise bayağı bir yol katettim.
Herşeyini kendi yaptığım 4 ader türbin halen çalışmaktadır.

Yalnız sizin bahsettiğiniz " 1800 - 2000 watt lık bir grubu 12 v*150 a. akü+inverter ile beslemeyi planlıyorum " cümlesini tam anlayamadım. Siz kullanmak istediğiniz cihazların gücünü ve günlük kullanma sürelerini belirtirseniz daha açıklayıcı olur.
Bende ona göre kaç watt lık bir alternatör ihtiyacı olur, onu belirlerim.
 
şefim çocuğumun hastalığı dolayısıyla cevap yazmakta geciktim.özür dilerim.
kullanmayı düşündüğüm tesisat elektrikli ısıtıcı tesisatıdır.sizden geri gönüş olmadan sipariş etmedim.evde 14-16 saat calışacak 1600 watt ısıtıcı kullanacağım.
demagaj sorununu şimdilik gözardı edip
sizin tavsiyenizle sekillenecek birde monopomp ve kapalı kap içinde sıvı tahriki ile dönen dişli takımı bağlayacağım.benim tahminim 400w/h tüketim var gibi ama doğrusunu siz daha iyi bilirsiniz.pompayı sizin videoda çıkrık kolla çevirdiğiniz düzeneğe monte edersek uygun dişli düzeneğiyle tork artırıp stabil dönme kuvetini kazanırsak süper bir iş çıkartacağız.
ilk yatırım biraz maliyetli olacak ama sonuçtaki beklentimi tahmin edebilirsiniz
 
motor resimleri paylaşmıştım onlara bakabilirmisiniz o motordan rüzgar türbini yapılabilir mi?
 
Bana ametek dc motor satabilecek olan var mı ? KahramanMaraş /Elbistanda oturuyorum ve bulamadım...Matkab motoru buldum onun işe yarıcanıda bilmiyorum yardımcı olursanıız sevinirim...
 
Arkadaşlar ilk defa yazıyorum. Sizin tecrübelrinizden yararlanmak istiyorum. Ben 1 tane araç dinamosu aldım rötarı söktüm ve bir silindir yaptırdım bunların üzerine 12 adet 40*10*5 ebatlarında nedium mıknatıslar yapıştırdım. Stator 32 nüveli ve tellerin kalınlığı 1 mm. ben bunu elle bobinlerin giriş uçlarını birleştirdim. Çıkış uçlarını köprü diyotla doğrulttum. Elle denememde 3 volt ve 25 amper değer aldım. Şimdi sizlere sorum benim volltu yükseltip amperi düşürmem için ne yapmam gerekiyor. Bu arada ben sargılarla hiç oynama yapmadım Dinamo çalışır vaziyetteydi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,755
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst