mckayrak
Üye
aşağıdaki linki bir inceleyin...
Gemipersoneli.com
Gemipersoneli.com
arkadaşlar ben asiteye yeni geldim s.a meslektaş ve meslekdaş olacaklara. staj için extra sertifikaya gerek yok 5 adet ilk 5 asrtfka yani yetiyor çünki sizin verdiya tutma yetkinizde yok . ama petrol veya gaz veya tankerin cinsine göre çaliasma serftkası yetior. benim 3yıl yağcılık deneyimim var ondan önce 1yıl silici 1yılda kamarottum . şimdi endstriyel kursuna gidiyrum elektrik kağıdı alıp çıkmak istiyorum tecrübe şart. gemi sistemini tanımak bikaç tecrübe yaşamak. allah gideceklere selamet versin.
dostum seni hangi konumda çalıştıracaklar tam bilmiorum ama onu ancak şirketle görüşünce öğrenirsn. onlar evrakları bildirir. şu kesinki gideceğin gemi petrol iase petrol stcw kimyasal ise onun stcw sini alman gerek.
tankerlerde çalışan herkesin mutlaka tanıtım sertifikası alması gerekiyor. çalıştığım elektrikçilerde her ikisi de vardı ve isteniyordu.
gemı elektiği ile ilgili bılgı ısteye arkadaslar bana merak ettıklerı veya ogrenmek ıstedıklerı konuda ulasırlarsa yardımcı olmaya calısırım...