Gemi Elektriği ile İlgili Sorular & Dökümanlar

İlk önce gemide elektrikle ilgili ne kullanılıyor? onu bildikten sonra bu tip ekimanların çalışma şekillerini ve bakım bilgilerini öğrenmeniz gerekir.
özellikle gemilerde dizel tahrik makinesi, dizel jeneratörler, şaft jeneratörü, vinç sistemleri, özel ısıtma sistemleri (tank ısıtma gibi), klima sistemleri, yükleme ve boşaltma pompaları. bunlar elektrik sistemi ile ilgili olanlardan aklıma gelenler.
bir de elektronik, haberleşme ve seyir cihazları var. radar, tesizler, harita cihazları, derinlik/sürat cihazları, GPS, VHF ve benzeri haberleşme ve acil çağrı cihazları.
üçüncüsü alarm ve izleme sistemleri. çoğu PLC tabanlı sistemler (Scada da olabilir) tankların, makinelerin, sistemlerin ve akla gelebilecek her şeyin alarmı ve izlenmesi bu sistemden yapılır.
başarılar.
 
teknelerde bu tip aşınma elektro korozyon nedeniyle oluşur. gövde de oluşan statik elektrik buna sebep olur. (tekne gövdesi metalse). bunu engellemek için gemi gövdesine tutyalar konur. bu da tam olarak yetnez. örneğin krom tanka bakır malzeden ekler yapılmışsa (bakır boru gibi) korozyon kaçınılmazdır. krom tank erimeye başlayacaktır. bu yüzden kullanılan malzemenin uyumlu olması gerekir.
 
Sn. elect off,
Verdiğiniz bilgiler gerçekten çok doyurucu,çok teşekkür ederim.Benim merak ettiğim başka bir şey var,gemide sosyal yaşam nasıldır,mesela boş vakitlerinizde (gerçi anladığım kadarıyla pek yok galiba) neler yaparsınız,gemi hiyerarşisinde nasıl bir konumunuz vardır?
 
bir denizci olarak aydınlatmaya çalışayım. ilk olarak denizcilik sadece meslek değildir, aynı zamanda yaşam tarzıdır. özel hayatınla iş hayatın içi içe geçmiştir. günlerce kara yüzü görmeden seyir yaparsın. hele bide günlerce süren sert havalar stresi iyice arttırır. buna kafa olarak da hazır olmak lazım. ama denemeden bilemezsin. sosyal yaşam sa geminin özelliklerine göre değişir. bazı gemilerde spor salonundan yüzme havuzuna saunasına kadar herşey mevcuttur. bazılarında ise hiç bir şey yoktur. iş konusuna gelince bazı gemiler sorunsuzdur rutin bakımlarla uğraşırsın. bazı gemiler ise özellikle yaşlı olanlarda sorun çoktur. gecen gündüzüne karışabilir.
 
Arkadaşalar önceden açtığım konuda denizciliğe yağcılıkdan başlayarak devam edicekdim ama son gelişmelerden sonra degişdi.Başvuru yaptıgım yerden stajerlik için eksik olan belgelerimi tamamlayıp gelmemi söylediler.Şu an için stcw ve makine vardiya belgem var.Tankerlerde çalışabilmem için gerekli olan sertifika hangileri,kursun sitesine bakdıgımda ;

Petrol Tankerleri Tanıtım Eğitimi
Petrol Tankerleri İşlemleri Eğitimi
Kimyasal Madde Tankerleri Tanıtım Eğitimi
Kimyasal Madde Tankerleri İşlemleri Eğitimi
Sıvılaştırılmış Gaz Tankerleri Tanıtım Eğitimi
Sıvılaştırılmış Gaz Tankerleri İşlemleri Eğitimi

olmak üzere altı tane sertifika var.Benim alamam gerekenler petrol ve kimyasal tanıtım eğitimlerimi acaba?
 
hangi tip tankerde çalışacaksan onun sertifikasını alman gerekir. gaz tankerlerinin sayısı fazla olmadığından petrol ve kimyasal sertifikalarını almanda fayda var.
 
Peki tanıtım eğitimi ile işlemleri eğitimi arasında ne fark var.Hangisini almam gerekiyor?
 
tanıtım sadece tayfa için yeterlidir. zabitler için ise hem tanıtım hem de işlemler gerekir.
 
Teşekürler yorumlar için,kursa kaydımı yaptırdım bakalım ne olucak.
 
tanıtım sadece tayfa için yeterlidir. zabitler için ise hem tanıtım hem de işlemler gerekir.

Arkadaşlar tanıtım ve işletme almam gerektigi söylediniz,denizde çalışan yakınımda aynı konuda beni kurs için uyardı ama buğün kursu aradıgımda gereksiz oldugunu söylediler.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,235
Mesajlar
934,638
Kullanıcılar
453,441
Son üye
mehmet_kzl34

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst