elect off
Üye
Merhaba, M.Y.O Endüstriyel Otomasyon mezunuyum gemide hangi vasıfla çalışabilirim. Ayrıca Otomasyonlu gemilerde iş bulmam nasıl olur.
Teşekkürler..
Elektrik zabiti olarak pek tabii çalışabilirsin.ancak diğer sayfalarda da anlattığım gibi sadece elektrik ve ya Elektronik olarak bakmayınız bu işe gemilerin kendine has sistemleri bir bütündür yani o sistemlerden de anlamanız gerekir en küçük bir örnek evaporeter karada nereyse hiç göremessiniz.onun ne olduğunu bilmeden ona nasıl mudahele edeceksiniz ben bunları gozunuzu korkutmak amaclı soylemıyorum orada tek başınızasınız bunların tamırı oyle kafanıza gore yapabilecegınız bır iş değildir vede çok tahammül sahibi amirler yoktur orada 1-2 arızada bocaladığınızı görürlerse ilk limanda indirirler aşağıya.onarmak için 10 dakikanızın bile olmadığı ölümcül evet gemideki herkezin ölebileceği arızalar olur sistemi bilmiyorsan nasıl onaracaksın ha bunları ben nasıl öğrenebilirim diyecek olursan sana hiç bir tavsiye de bulunamam daha alt kademeden başlayıp işi öğrenmeye çalışmandan başka.bunları hesaba katıp iyice düşünmek gerekkir.otomasyonlu gemi nasıl bulurum diye bir şey yoktur bu camiada kısmetinize ne çıkarsa.son model plc ve bilgisayarlarla donatılmış bir gemi de olabilir çok eski rus veya romen yapımı planı projesi olmayan (basit bir Sigorta bile iyice bakmadan ne olduğu anlaşılamıyor)bir gemide olabilir.