generatörün yüklenmesi nasıl oluyor

Enile sağlık usta ne güzel anlatmışsın bizde şimdiye kadar düşünüyorduk nerde hata yapıyoruz diye ???

Söylediğin şeyler bizimkilerden oldukça farklı
 

Arkadaşlar değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Uzun süredir aklımı kurcalayan soruların büyük bir kısmı kafamda netleşti.

Saygılarımla.
 
vallahi bir soru sordum bin tane cevap geldi herkeze çok teşekkür ederim.

herhalde anlamışızdır artık ;D
 
Trafo merkezlerindeki frekans röleleri yük atmaya başlar. Önce düşük öneme haiz bölgeler devreden çıkartılır. yetmedi ise daha büyük önemli tüketicilierin yükü atılır. Sistem çökmeyecek şekilde ne kadar yük atılması grekiyorsa o kadar atılır. Ege bölgesinin kararmasını hatırlayın. Biz hissetmedik bile. 17 Ağustos depremin de sistem çökmüştür.
sn ze_tr yukarıdaki anlattıklarınız tamemen doğrudur size katılıyorum.tabiiki bu sistemi bir nevi korumadır. konuyu biraz yüzeysel olarak güç alış verişinden santralların ne gibi tepkime verceğinden bahsetmiştim. konuya katkıda bulunmanız çok faydalı olmuştur.teşekkür ederim
 
jenerator cikisina u1^Q1 digelim sisteme ise u2^Q2= sabit olsun Q12=Q1-Q2 BURDAKI ACI FARKI SIFIRA YAKLASIR AMA SIFIR OLMAZ BUDURUMDA BIZ GECIS REJIMI DIYORUZ TR NE DENIYOR BILMIYORUM JENERETOR BIRAZ ZORLANIYOR DEVRI DUSUYOR
 

Küçük jeneratörler santraller yanında çok zayıf kalacağından onların frekans tutma gibi bir problemi yok. koşulsuz uyacak.
Ayrıca karşıda belirsiz bir yük yoktur. Daha doğrusu üretim tüketime göre anlık değişir. Buna santrallerin frekans tutması da denir. Cümleten hayırlı sabahlar.
 
Pekı sebekedekı frenkansın degısımıne gore generator yuku nasıl degısır.Senkron durumunda bu nasıl olur.Ve uyartımla ınduktıf kapasıtıf nasıl uretıyoruz.

Senkron durum demek üretim ile tüketimin eşit olması anlamına gelir. Eğer tüketim artmaya başlarsa frrekans düşmeye başlar. Bunu gören frekans tutucu santraller üretimi arttırarak frekansı sabit tutmaya çalışır.
 
Sorum burada başlıyor aslında, biz gücü arttırırken nasıl oluyorda devir sabit kalıp, ürettiğimiz akımı artıyor?


Sistem gücü bizimkinden çok fazla olduğundan devri değişmez. Generetörün devrini arttırmaya zorlarsanız sisteme aktif verir. Azaltırsanız motor olarak çalışır. Üretmek yerine daha tüketirsiniz.
 
arkadaşlar bana jeneratör koruma sistemleri ve jeneratörlarin paralel bağlanması ile ilgili kaynak lazım konuuyu ii bi şekşlde anlatan yardımcı olabilirseniz çok sevinirm
 
merhaba arkadaşlar size şimdi güzel bir soru soracagim, benim bildigim kadari ile bir jeneratör ada modda calisirken boşta frekansi atiyorum 56 hzdir ve nominal yükünü aldikca 50 hz e yaklasir, bu aralıkta salınır frekans yüke bagli olarak dogru mu söyledim?
eğer dogru isem size sorum su, biz yüklendikce frekans neden düser? yani 56 hz bosta calisiyorum ve yüklendim bir miktar bu yüke göre ben tahriki orantili olarak artirirsam frekans yine 56 hz olur ama öyle olmuyor frekans düsüyor,yani neden belli yüklerde boşta frekansin altina inmek durumundayiz bu bir dizayn meselesimir (teknik bir gerekcesi varsa) yoksa dogal bir durummudur generatör icin? bu soruyu cok iyi bilen arkadaslara soruyorum emin olmayan arkadaslar lütfen görüs belirtmesin cünkü dezenfermasyon oluyor hoş olmuyor. simdiden teşekkür ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…