ze_tr
Üye
Biz ne kadar üretirsek o kadar tüketmeye hazır bir şebekemiz yok maalesef. Karşımızda belirsiz bir yük yok. Karşımızda yıllık istatiksel olarak belirli bir tüketim alışkanlığı var. Yılın 365 günü, günün 24 saati bilinen bir tüketim miktarı var. Yıllık büyüme rakamları ile orantılı da bir artış var. Bu mesajı okuduğunuz saatteki tüketim rakamı %1'in altında bir hassasiyetle tahmin ediliyor. Sabah hangi santralın hangi üniteleri devre dışı olacağı, pik saatlere doğru hangi ünitelerin devreye gireceği planlanmıştır. Tüketim artmaya başlayınca devrede olmayan üniteler yavaş yavaş devreye alınarak, pik saatleri geçince de yavaş yavaş devre dışı yapılarak sistem frekansı sabit tutulmaya çalışılır. Arada çok kısa süreliğine frekans 49.85 lere düşebilir. Bunu da frekans takibine katılan santrallar karşılar.volverine ' Alıntı:Bir diğer mod olan universal modu ele alırsak, yine türbinimiz var 5MW ve yük olarak karşımızda ulusal şebeke var. Biz ne kadar üretirsek o kadar tüketmeye hazır. Bir önceki örnekte olduğu gibi daha fazla güç çekilirse devir düşerde diyemeyiz, karşıda belirsiz ve çok büyük bir yük var.