abuzettin20 ' Alıntı:Arkadaşlar jeneratörün oynanmadık yeri kalmadı, yoksa forum geriliminde dalgalanma olacak bırakalım otomatik halletsin.
Hepimiz öğle veya böğle aynı şeyleri tekrarlayıp duruyoruz, farkındamısınız?
Eğer hepimiz bu konuda hemfikirsek, başka gözden kaçırdığımız bir nokta da yoksa, aynı anafikir altında yeni bir başlık açalım derim. Arkadaşlar müsadelerinizle yeni fikri ya da sorusu olan varsa buyursun onu tartışalım.
(Şahsen ben bu konuda seviyeli bir şekilde tartışmanızdan büyük zevk aldım)
Saygılar
Haydar arkadaşım, sizin verdiğiniz örnek daha çok santral ada modunda çalışırken geçerli gibi. Yük artışını sistem otomatik olarak algılayıp deviri sabit tutup yakıt, uyartım ile gücü arttırıyor.
Peki üniversal modda çalışırken, karşıda belirsiz ve çok büyük bir yük var ve biz istediğimiz kadar güç üretiyoruz hatta istediğimiz cosq'de istediğimiz kadar endüktif'te üretiyoruz. Bu nasıl oluyor?
Pekı sebekedekı frenkansın degısımıne gore generator yuku nasıl degısır.Senkron durumunda bu nasıl olur.Ve uyartımla ınduktıf kapasıtıf nasıl uretıyoruz.
Sorum burada başlıyor aslında, biz gücü arttırırken nasıl oluyorda devir sabit kalıp, ürettiğimiz akımı artıyor?