kocamanusta
Profesyonel Üye
Otomobillerdeki dinamo kavramı eskiden kalma, çok eski araçlarda alternatör yerine dinamo kullanılıyordu. Günümüzde kullanılan araçlarda alternatör var, şarj dinamosu demek yanlış olacaktır. Hatta bende eski bir oto Elektrik kitabı var, hem dinamo hem alternatörleri anlatıyor araçlardaki. Eski Willys jeep yada diğer amerikan araçlarında dinamoyla karşılaşılabilir.
Hayır, jeneratör genel bir kavram o yüzden çelişmiyor. Ancak 48 V dinamo yazsaydı yanlış olurdu diye düşünüyorum.
Evet, bu söylediğiniz de mantıklı geldi bana. Orijinal birşey olsun derseniz "ceryan kuvvet tertibatı" diyelim.öyleyse, günümüz otomobillerinde alternatorün dahil olduğu yapıya ''DC generator'' diyebiliriz:
tahrik+alternator+doğrultmaç
veya
AC generator+doğrultmaç
eski willys jeep yada diğer amerikan araçlarında kullanılan dinamonun bağlı yapıya da ''DC generator'' diyebiliriz:
tahrik+dinamo
ORHAN ustam buna nasıl Elektrik veriliyor ? Sarı toprak herhalde . Diğerlerinden de + ve - mi veriyoruz ?Mini oto nagnet motoru dinamosu da bu konuya giriyor.Mıknatıs bobin vb.basit fakat çok kullanım alanına giriyor...Ekli dosyayı görüntüle 101142
Bu resimdeki
Maksimum Voltaj: <7,2V
Maksimum Akım: 28A
Direnç: 0,004
Vida Delikleri: 4 * M3
Ağırlık: 117 g
Tip: RC Parça
Buzdolabı enerji farkı %70 yazmıştım.Bir arkadaş da bizde aynı eski model vardi aynı durum %64 fark oldu yazmış.Sahi mi ben bile düşündüm?!
Made in USA motora yazılmış.Bunlar harika şeyler yapıyor...dinamonun tahrik edilmesiyle Elektrik üreten sisteme generator diyememe tutuculuğuna bi anlam veremiyorum. 1910 yılında adamlar elektrik motor tahrikli dinamo yapmış ve etiketine büyük puntolarla ''DC GENERATOR'' yazmış. şimdilerde alternator kullanımı daha çok tercih edilse de zamanında bunlardan ticari olarak bolca üretilmiş ve kullanılmış.
Burada kötek yasak...Al sana güzel bir resim hediye,köprü diyot ve inverter...ORHAN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?