Tam değil.Bizim redresör devresinin PCB çizimi şöyleydi (resim 1). PPM in çalışır durumdaki devresi resimdeki gibi(resim 2). Kullandığımız kondansatörler 2,2uF (2 adet daha ilave etmiştik .Bu durumda ben bunların hepsini sökeceğim. 2,2uf olanları sizin verdiğini ERO 1uF yapacağım. F/S için kullandıklarım 2,2uf yerine 10uF elektrolitik kondansatör takacağım.
Doğru mu anlamışım?
Yamyam hocam bu direnç ve kondansatör değerlerini nasıl belirleyeceğiz.Önce üzerindeki değerleri mi kullanacağız.@sasen1
İnternette gezinirken bazı kızlara.. PARDON devrelere rastladım.
Hatırlarsan ibre ataletini yenebilmek için BUFFER devresi yapmış, ancak yine de istediğimiz neticeyi alamamıştık.
Ekli dosyayı görüntüle 92414
Bu basit devreyi son yaptığımız BUFER devresinin yerine yapabilirsen, nispeten iyi olur gibi düşünüyorum.
Devredeki M1 ibre olup 50-100uA liktir. Senin ibren 1mA lik ise bazı direnç değerleri ve kondansatör değerleri ile ayarlanabilecektir.
Tam olarak analiz etmedim ama prensip olarak anlatayım.Yamyam hocam bu direnç ve kondansatör değerlerini nasıl belirleyeceğiz.Önce üzerindeki değerleri mi kullanacağız.
Bir de merak ettiğim bu devrenin çalışma prensibi. Transistor collector bacağına +15V ,base bacağına redresörden gelen 1V giriyor ve 4k7 dirençten geçerek ibrenin + ucuna bağlanıyor.Ancak bir de -15V var. Bu da ibrenin - bacağına gidiyor. Peki ibrenin - ucu şaseye nasıl ulaşıyor.Şaseye ters diyot bağlanmış.
Biraz aydınlatabilir misiniz?
Güzel bir video. PPM göstergelerinin üzerindeki küçük göstergeler ne için hocam?EK:
Tam anlaşılabilmesi için profesyonel ibreli DIN PPM leri gösteren bir video buldum.
Onlar GRM (Gain Reduction Meter)Güzel bir video. PPM göstergelerinin üzerindeki küçük göstergeler ne için hocam?
10uF ların eksi ucu şaseye gelecek.@Mr_YAMYAM hocam transistorlü devreyi tamamladım.Redresör deresindeki 10uF ların yönünü resimde işaretledim doğru mu ?
İlk etapta 1uF lar yerine 2,2uF kalsa sorun olur mu?Çünkü daha önce yaptığımız tak çıkar işlemlerinden dolayı bakır yollarda padlerde sıkıntı var.
Bağlantıları yaptıktan sonra ibreleri bağlamadan yapacağımız bir ölçüm olacak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?