Yamyam hocam işlem tamam 2 adet göstergemizi aldım.Gerçi gelmesi zaman alacaktır ama biz de ancak diğer malzemeleri ve devreleri tamamlarız.ŞİPİRDEK
Hemi de -60db lm1875 için W göstergeli yapılır.
CEVAPLAR...Yamyam hocam işlem tamam 2 adet göstergemizi aldım.Gerçi gelmesi zaman alacaktır ama biz de ancak diğer malzemeleri ve devreleri tamamlarız.
Size sormak istediklerim:
1-Lm3915 ile yaptığımız redresor devresi üzerinde slow butonu vardı.Bu göstergeler için bu özellik olacak mı?
2-Bu vumetre ayrı bir kutu olacağı için anfimizin arkasına dB ölçümü için line çıkışı mı yapmamız gerekecek?
3-Watt ölçümü için yine LM1875 çıkışından anfimizin kutu arkasına bir çıkış mı yapacağız?Yoksa hoparlör çıkışına mı bağlayacağız?
4-Redresor devresi line girişine dB ve watt ölçümü için seçici bir buton gerekecek mi?
Bunlar benim aklımdaki sorular.Ama önemli olan sizin çizeceğiniz yol haritası.Nasıl başlamalı ,öncelikle nelere dikkat etmeli? Teşekkürler
Merhaba hocam bu güzel temennileriniz için teşekkür ederim.Bir amatör olarak bu çalışmalara başladım ve amatör olarak da devam edecektir.İşin ticari boyutu benim için artık geçNOT:
Bu cihaz ciddi bir cihaz olacaktır. Bu sebeple kutulama da estetik te oldukça önemlidir.
Burada bir cihaz yapmaktan ziyade bazı teknikleri öğrenebilmek çok daha önemlidir. İlerde profesyonel hayatta buradaki bilgiler çok işine yarayabilir hatta para kazanma şansın bile olabilir.
Forumlarda ve sosyal medyalarda bu tür cihazlara büyük ilgi gösterildiği gözlemlenmektedir. Başarılı bir netice alabilir ve cihazı estetik şekilde tasarlayabilirsen bu cihazdan üretip satabilmen bile mümkündür.
Hocam şu şekilde dediklerinizi yapmaya çalıştım .Olmuş mu bakabilir misiniz?Hop ground bu devrede şaseye bağlanmaz.
Bu groundları ayrı ayrı ana besleme devresinin sistem zero point noktasına taşımalısın. Kablo kullanılmasının pek sakıncası olmaz.
2.2uF tantallardan iki adet bağlanmalıdır. Hem artı hem de eksi besleme için.
Redrasör çıkışına bir tane çok turlu trimpot bağlamalısın. Bu trimpotun şase ucu gerekirse kullanılmak üzere jumperlı olmalıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?