Bizim redresör devremizdeki switch açık konumdayken yeni bağladığımız 10uF devrede değilken bu durumda FAST/DIN 5ms olarak ,switch kapalı pozisyondayken 10uF da 2,2uF lara eklenince 10ms tone burst olarak çalışıyor değil mi?FAST/DIN seçeneklerinde bu hız 5ms veya altında bile olabilmektedir.
Çeviriden ne anlıyorsun.Bizim redresör devremizdeki switch açık konumdayken yeni bağladığımız 10uF devrede değilken bu durumda FAST/DIN 5ms olarak ,switch kapalı pozisyondayken 10uF da 2,2uF lara eklenince 10ms tone burst olarak çalışıyor değil mi?
"PPM: A standard PPM has a 5ms integration time, so that only peaks wide enough to be audible are displayed. This translates into a response that is 1dB down from a steady state reading for a 10ms tone burst, 2dB down for a 5ms burst, and 4dB down for a 3 ms burst. These requirements are satisfied by an attack time constant of 1.7ms. The decay rate of 1.5 seconds to a -20dB level (IEC specified) is met using a 650 ms time constant."
Sizin dediğinizi anladım.Ama benim merak ettiğim bu yazıdaki 1,7ms neyi ifade ediyor?
Evet şimdi anladım, teşekkür ederim Yamyam hocam.azı PPM lerde özel olarak PEAK göstergesi bulunmaktadır. Bu gösterge genellikle tek led olup 1.7ms (veya daha az sürede) yanıp sönebilirler. Bu da demektir ki senin DIN PPM -5db de gösterirken PEAK ledi yanıp sönerse gerçek peak seviyen 0db nin üzerindedir anlamına gelecektir.
Gızdırırsan sana da EBU PPM yaptırmaya çalışırım gafayı sıyırırsınEvet şimdi anladım, teşekkür ederim Yamyam hocam.
Şu şekilde anlatayım. BC550 transistör emiter ucuna bağlı 100uF kondansatör ve buna bağlı 100 ohm direnç ile gnd ye bağlı.Ölçüm yaptığım yer kondansatörün + bacağı.Probu buraya tutuyorum. Sinyal jeneretöründen 1V 0dB PPM e gönderiyorum.İbre 0dB e gelirken kapasitörün emitör voltajını ne kadar sürede şarj ettiğini ölçmüş oluyorum.Emiter gerilimindeki artış %10 dan %90 a ulaşana kadar okunan dT süresi yaklaşık 1.7ms ise devre attack time için beklenen tepkiyi veriyor.Osiloskop resminde sağ altta bu dT süresi bizim PPM devresi için dT 1.6ms olarak ölçülüyor.Öncelikle neyi nasıl ölçtüğünü anlamadım.
Haa o zaman tmm.Bu şekilde bir ölçüm yaptım.Bu ölçüm doğru sonuca yakın değil midir?Başka nasıl ölçülebilir?
Profesyonel DIN PPM lerde daha önce bahsettiğim üzere 0db seviyesi ibrenin boştaki durumundadır. Yani ibre boşta iken esasen yukardadır.Yamyam hocam bu transistör devresinde 2 transistör kullanarak decay süresi ile attack süresini ayrı ayrı ayarlamak mümkün olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?