Genel olarak ibre ataleti hem yükselmede hem de düşmede belli oluyor.Yamyam hocam bu karşılaştırmadaki eksiler ve artılar sizce nedir?
Bilgisayarın sesini 1V 0dB için 88 e düşürmüştüm.Şimdi 100 e getirdim PPM ibresi de 4½ oldu yani + desibellere çıkmam mümkün olmuyor.Aslında seviyeyi artırıp + seviyelere çıkabilsen daha iyi olurdu.
Kötek kokuyo burda.Bilgisayarın sesini 1V 0dB için 88 e düşürmüştüm.Şimdi 100 e getirdim PPM ibresi de 4½ oldu yani + desibellere çıkmam mümkün olmuyor.
redresör girişine taktığımız trimpotu tamamen kıstım 1V 0dB de ibrenin geldiği yer resimdeki konum.
Redresör bu şekilde bağlı.İbre daha önce çok yukarıda olduğu için bu trimpot ile 4 e indirmiştik.Trimpotu tam açmış oldum(demin yanlış ifade etmişim pardonTrimpot max açıkken veya sinyali direk verdiğinde ibre daha önce 0db de nereye geliyordu.
Bu durum LOG ampliye ilave ek kazanç ile oluyor. LOG ampli toplamda 28 db ölçüm alanına sahip ise ve 3 step ile ayarlanıyorsa (3 tr ile) 3X4=12db daha kazanç sağlıyor gibi. Tam bu kadar beklemesem de iyi olmuş. 30db bile olsaydı normal derdim.BBC PPM M12 programında da 0dB yi 6 ya ayarlayınca onda da mesafeler eşit gitmiyor.Bizim PPM ile aynı ilerliyor.
LOG devrenin response ile hiç ilgisi yoktur. Orası sadece gerilimi ayarlamak için kullanılıyor. (uçlarından çekiştirme olayı)Yamyam ocam ibrenin düşme hızı PPM ulator ve PPM M12 ye göre biraz hızlı geldi bana bunu ayarlamak için redresör çıkışındaki kondansatörün boşalma süresini ayarlayan R20 200K direnci kademe kademe arttırarak 1M ohm olarak ayarladım.Bilmem doğru mu oldu ama şimdi çektiğim video ile size göstermek istedim.Bir değerlendir me yapar mısınız?
Biz daha önce transistör devrede ibreye paralel direncin değerini arttırıyorduk.LOG devre çıkışında 100K direnç ile de bu ayarlama olur muydu bilmiyorum?Ama o zaman düşme süresi ve attack süresini bu şekilde bir türlü dengeleyememiştik.Tabi devreler çok farklı ama bu redresör çıkışındaki ayar ile düşme süresi daha yavaşladı.Fakat direnç değerinin bu kadar yüksek olması normal mi?Başka bir dengesizlik yaratır mı?
Bir de ibre fişek gibi gidiyor.1v 0dB verdim ibrenin yukarı fırlaması deli gibi.Bu neden olur? Düzelir mi?
Ekranda en üstte PPM M12 programı ,altında ki de PPMulator programda düşme süresi default olarak ayarlı 24dB için 2,8sn.
Rahat rahat uyu ama sakın horlamaGece rahat uyuyabilirim artık.Bundan sonra diğer kanalın devrelerini yapıp, PPM i kullanmaya başlarım. Tabi bu skala işi biraz sıkıntılı olabilir .PPM açmak ve ibreye zarar vermeden yeni skalayı oluşturmak nasıl olacak bilemiyorum. Uygun bir zamanda bu konuda da sizden yardım isteyebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?