Konu benim kafamda net zamanında çok araştırdım çok yorumlar yaptık bu konu üzerinde.
1- Gerilim düşümünü ana panodan itibaren alamazsın mantıksız çünkü bu durumda yapı besleme kablo kesitini hesaba katmamış olursun oysaki yapı besleme kablo kesit ve uzunluğunun hayati önemi vardır.
2-Gerilim düşümü nominal gerilim olarak kabul edilen yerden itibaren yapılır buda enerjiyi aldığın noktadır.Bu bağlamda Kofrenin bina girişinde olması birşeyi değiştirmez. Enerjinin alındığı nokta önemlidir.
3-Yapı ruhsat projesi çizilirken enerji müsadesi alınırken yapı besleme kablo kesiti hesaba dahildir gerilim düşümü enerjinin alındığı noktadan itibaren yapılır.
4-A.G. besleme saha dağıtım panolarından yapılıyorsa enerjinin alındığı nokta burası yani box olduğundan gerilim düşümü hesabı bu noktadan itibaren yapılır. Box'dan yapıya giden besleme kablo kesiti ve gerilim düşümü değeri bu noktadan alınır.
Yapı Besleme kablo kesitinin gerilim düşümü hesabına katılmaması gibi bir durum mantık dışı olup söz konusu dahi edilemez.