Gerilim düşümü sorusu

ilk mesajınızda dalgıç pompanın 1,3 km berisindeki enerji almayı planladığınız noktada mevcut kurulu güç+55kw motor gücü sisteme zarar vermeyecekse ve bu 1,3 km lik alan müşterinizin kendi sahası ise ag havai hattı çekerek mevcut sisteme ilave edebilirsiniz. arazi araçlık gibi bir alana isabet ediyorsa alpek hattı öneririm. yok arazi boş diyorsanız o zaman çıplak alüminyum iletkeni ile çekilecek ag havai hattı daha hesaplı gelecektir. fakat 55kw motor gücü devreye girmesi durumunda 1,3 km berideki mevcut sisteminiz sıkıntıya girme ihtimali varsa;(Fahri Bey'in Belirttiği gibi...) Elektrik Dağıtım şirketinden enerji müsaadesi almanız gerekir. 55kw dalgıç pompa için 100kva trafo işinizi görür. ileriye dönük ilaveler de olacaksa bu ilave güçleri de hesaba katabilirsiniz. alacağınız enerji müsaadesi doğrultusunda projelendirme yapar sistemi devreye alırsınız.
Kolay Gelsin.



Sn. ademçelik bu mesafeye havai hat çekmeniz mümkün gözükmüyor çünkü en kalın ag iletkeni olan OXLİP 107.30 mm2 dir.Mesafeyi gerilim düşümünü hesaba katarsak aleminyum iletken için iletken kesiti faz başına 472 mm2 çıkıyor bu kesitte ag havai hat çekildiğini sanmıyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ikazınız için Teşekkür Ederim Sn. Emodiyator.
hesap analizini yapmadan önermiştim yanlışlık olmuş.
tek çözüm orta gerilim olarak gözüküyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,624
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Geri
Üst