Ar-kur-Tek
Profesyonel Üye
@Mr_YAMYAM
Dediğiniz türde lisanslamayı Windows 10 ile birlikte terk etti Microsoft. Şu anda bilgisayarlar parçalarının donanım kimliğini alarak bileşenler ve anakart üzerinden lisanslıyor.Bu kişsel bilgisayarlarda da artık böyle.
Yanlış bilmiyorsam da 6 bileşen değişimine kadar da parça değişimine müsaade ediyor ama anakart arızalanırsa lisansta uçup gidiyor.
Win 7 de ise standart lisans girişi devam ediyor.
OEM lisan ise (ki öyle gözüküyor) başka cihaza lisanslamaz.Yukarıda da yazdığım gibi artık cihaz bileşenlerinin kimliğini alıp sadece o cihaza lisanslanıyor.
Başka cihazlarda kullanabilmek için pro sürümü gibi sürümlerden birinin lisanslardan almanız lazımdı zamanında.
Dediğiniz türde lisanslamayı Windows 10 ile birlikte terk etti Microsoft. Şu anda bilgisayarlar parçalarının donanım kimliğini alarak bileşenler ve anakart üzerinden lisanslıyor.Bu kişsel bilgisayarlarda da artık böyle.
Yanlış bilmiyorsam da 6 bileşen değişimine kadar da parça değişimine müsaade ediyor ama anakart arızalanırsa lisansta uçup gidiyor.
Win 7 de ise standart lisans girişi devam ediyor.
Aynı bilgisayara yüklemekten bahsetmiyorum. İlk aldığımda win7 kurulu pc me mikrosoft yükseltme yaptı ve win10 lisansı verdi. Bende bu lisansla bu pc den usb den kurulum yükledim. Yine microsoftun kendi sitesinden indirdiği kurulum paketi ile. Şimdi ben bu pc me tekrardan eski win7 sistemi orjinal cd sinden kuracağım. Bu hazırladığım usb ve tedbiren yedeklediğim serial ile, yeniden sıfırdan kuracağım toplama bilgisayara lisanslı win 10 kurabilirmiyim. Yoksa Microsoft ayıkırmı bu duruma. Usb yi hazırlarken microsoft soruyor nasıl bir usb hazırlayalım, başka bir bilgisayara kurmak için mi. Şimdi bu pc ye kurulum yapmak için mi diye. Ben başka zaman başka pc ye kurulum için hazırladım.
https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
burdaki linkten kurulum aracını şimdi indirin diyerek başladım ve usb yi hazırladım.
OEM lisan ise (ki öyle gözüküyor) başka cihaza lisanslamaz.Yukarıda da yazdığım gibi artık cihaz bileşenlerinin kimliğini alıp sadece o cihaza lisanslanıyor.
Başka cihazlarda kullanabilmek için pro sürümü gibi sürümlerden birinin lisanslardan almanız lazımdı zamanında.