Hızlı trenin ön camını silerken elektrik çarptı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1N4008
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1N4008

Üye
olay ne zaman oldu bilmiyorum ama iş güvenliğinin önemini bir kez daha öğrenmiş olduk..
tecrübeli arkadaşların yorumu nedir bu konuda ??

"Ey elektrik! gel de beni çarp! demiş bu işçi açıkça. Çünkü elindeki fırça hem suyla temizlik yaptığı için aşırı ıslak YG riski için iletken ve boyu da çok uzundur.

İstanbul 'da Sirkeci tren garına belgesel film çekimi için gelen Arap aslllı ünlü bir film yapımcısı Sirkeci tren garının içinden ve bu tren garının en üstünden giden OG hatlarına film çekimnii yaparken kamera yükselticisiyle aşırı yükselip yaklaşarak OG hattından bu esnada gelen elektrik dejarjıyla çarpılıp ölerek hayatını kaybetmişti. (Medyadan)

Bunun gibi YG hatlarının var olduğu bu türden ortamlarda gerek temizlik (videodaki gibi) gerekse de film çekimi gibi profesyonel olan işlerde azami emniyet tedbirlerini alınması, nerden kaç voltluk elektrik hattının geçtiğini dört gözümüzü açarak çok ama çok dikkatli kontrol edebilmeliyiz. Aksi durumlarda bu örneklerdeki gibi ölümcül olan çarpılmalar veya ağır yaralanmalar kolayca oluşabilir.

İnsan hayatı bu tür konularda bu tür konulardaki mursamazlığı, boş vermişiliği veya çok özel dikkati görmezden gelip kaçınılacak kadar ucuz olamaz, kesinlikle olmamalıdır!

Bu konularda temel parolamız her zaman için şu olmalıdır: Elektrik çarpması riski veya olasılıkları karşısında öncelikle gereken emniyet tedbirlerini her şeyden evvel al ! Bu konuda gerekli işini ise ondan sonra yap! Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Hatırlıyorum bu haberi fırçanın sapı yukarıdaki tellere değiyor maalesef. Allah ölümün bile hayırlısını versin dedirtecek bir son . Allah rahmet etsin ve tabiki ölendenbaska suçlu yoktur

Bu trajik olaya bu link ve özenme meselesi yersiz olmuş. Ayrıca Haber altındaki yorumlar gerçekten korkunç ve vahşice. Bir baglanti kuramadım
Ayılar birçok hayvan türü gibi koruma altında olduklarından, iklim kriziyle birlikte nüfusları arttı ve bulundukları yerlerde, arı kovanlarını yağmalayıp, yayla evlerini basıp, diğer büyük-küçük baş hayvanları deşip terör estiriyorlar maalesef!
Direğe tırmanması da yerleşim yerine indiğini gösteriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…