1991 den beri alarm sistemleri üzerine çalışıyorum.bakıyorumda 19 seneyi dolduruyoruz. Bunca seneye alarm paneli , telefon arayıcı gibi bir çok elektronik devre argesi sıkıştırmış ve toptan satışlarınıda yapmış biri olarak naçizane görüşlerimi paylaşmak istedim.....
Yaklasık 7 sene dsc taktım..Tamamen problemsiz bir ürün..son senelerimden (yani 7 senenin sonlarında) bir ithalatçı getirecek dendi ve sanırm su an dada o getirtiyor. b...d diye..stok sorunlarından dsc den vazgeçtim.
Paradox a başladıgım da 98 lerdi. O zamanlardan beride % 90 Paradaox taktım..kablolu panel olarak ikisi aynı ayardadır. fiyat derseniz forumun başında yazan arkadaşa katılıyorum. Satıcı firmaların kar mantığına bağlı son fiyat..Yoksa bayi alışları aşağı yukarı aynı.
Crow a gelirsekte gene, fiyat konusunda, ortalama bayi bazında aynı. kalite derseniz bu üründe sorunsuz kabul edilebilecek alarm panellerinden..
(Ben olaya sorunlu sorunsuz diye bakıyorum ilk planda. . kalitesiyle sorunsuzluğu sağlıyorsa ve montaj kolaylığı varsa ve fiyatta ii ise bence en güzel panel odur.O yüzden bu sayılan markalarda desi haricinde alınmayacak sistem yok.Burada sadece hd mi full hd mi gibi aslında detayın detayına bakıyoz denebilir
)
Bunlar dışında gene crow gibi israilde paradox lisansıyla satılan visonic güzel ve sorunsuz bir paneldir.
AMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... Kablosuz alarma gelirsek..kalite sorusnsuzluk veeeee en önemlisi kullanım monta ve programlama kolaylığı dersek bunu izmir istanbul ve bir çok yerdede benle aynı görüşü savunanlara göre, çekoslavak JABLOTRON dur.Jablotronun tek dezavantajı fiyatıdır. euro bazında olan fiyatlara euro bazında zamlar da hatta gelmişti.Sanırım ithalatçı bu konuda rakipsizmi gördü kendini nedir. böyle zamlar yapmıştı.Kablosuzda onun üstüne tanımam..paradox ve dsc kablosuzda tam bir eziyettir.bunlar dısında teknim yerli ve sorunsuz bir paneldir. code çok kuran oldu etrafımda ben hiç düşünmedim kurmayı. Bunca güzel marka varken
(Bu arada ben ilgilendiğimde elektronik devre montajları ve kullandıkların kablosuz entegreleri çok ilkeldi.motorolanın programlanmayan entegrelerini kullnıyorlardı..rolling code yapıları yoktu,ama şu an elektronik olarak ne seviyedeler, şu an bilmiyorum). GE i kurmadım ama onunda sorunsuz seviyesinde olabileceğini tahmin ediyorum tabi fiyatları kurmadığımdan soru işareti
sanırım biraz uzun oldu ama merak eden arkadaşlara bir nebze bilgi verebimişsek ne mutlu....