hangi limit switch

soft limit switchsiz halledebileceğiniz birşeydir. makine koordinatı ile takip eder.
yani makineyi belli bir konuma getirirsiniz oradan itibaren hafızasında limitlerini tutar onun dışına çıkmaz.
 
Soft limitin hatalı tanımlanma olasılığını göz önüne alırsak, görevleri aynı olsa da soft limite oranla mekanik switchler (NC) daha güvenlidir diyebilir miyiz? Çoğu yabancı videyoda limit switch görüyorum. Yazılımla tanımlamak yerine maliyeti ve yapım zorluğu olan mekanik switchlerin kullanılmasının bir nedeni olsa gerekir diye düşünüyorum.

Diğer yandan siz (@asenyurt ) ihtiyaç duymadan çalışıyorsunuz.

Home switch ise biraz daha farklı ve daha işe yarar gibi görünüyor.
 
Son düzenleme:
ben duymuyorum çünkü makinenin bütün tabla noktasına farklı farklı parçalar bağladığım için sıfır x-y-z koordinatlarım değiştiği için. ayrıca tablam büyük, büyük parça işlediğimde, yani limitlere yakın işleme yapacaksam öncelikle makine penceresindeki ucun geçeceği çizgilere eksenleri hareket ettirip bakıyorum eğer limit içinde ise, herşangi bir eksen çarpma yapmıyorsa başlatıyorum sorun olmaz yani bu kadar korkmanıza gerek yok limit switch home switch soft limit falan.
bu anahtarlar daha fazla otomasyon işine girdiğinizde işinize yarayabilir. bizim yaptığımız görünüm olarak amatör ama çıkan malzeme kalitesi olarak da proff a yakın makinelerdir..
 
Dediğini doğru soft limiti machine coordsa göre verdiğimiz için pek değişmez ancak tamamen sabit değildir.Çünkü makine kordinatını da belirleyen biziz.
Switchleri(anahtar mı desek) soft limitten bağımsız olarak ,millerin ucuna , tablanın hareket edebileceği uçlara yerleştirince , kontakt kurunca hareket duruyor.
İşte estoptan kurtarmak için elimizle kaplini/mili ters yönde hareket ettirince ,mach3ün haberi olmadığından sizin makine kordinatları değişmiş oluyor,işi bozan kısım burası.
 
Bir yerde anahtara dokunuyor sonra anahtarı açacak kadar (otomatik) ters yönde hareket ediyor diye okumuştum. Belki bir ayara bağlıdır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,292
Mesajlar
925,027
Kullanıcılar
451,726
Son üye
Starter2024

Yeni konular

Geri
Üst