hangi motor hangi sürücü

Katılım
15 Ara 2015
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
28
İyi günler. 3-3.5 kg çekebilen bir step motor ve sürücüsüne ihtiyacım var. Önerebilecek olan var mı. Hanhi step motoru ve sürücüsünü kullanmalıyım
 
.1 N (Newton) = 1 kg.m/s2 (kilogram metre bölü saniye kare)
T (tork) = N.m (Newton metre)
1 Watt = 1 N.m/s (Newton metre bölü saniye)

Güç (Watt) = Tork * devir/saniye(devir/dakika/60)


Tork, motordan hareket parçalarına (tekerlek, dişli, palet...vb) iletilen itme kuvveti ya da dönme momentidir. Yandaki şekilde gösterildiği gibi bir motorun şaftına bağlı bir tekerleğin bulunduğu bir düzenekte tork, kuvvetin motor şaftına olan uzunluk ile çarpımına eşittir. ( T = F x d ). Torkun birimi Newton metredir (Nm).

Bir motorun gücü o motorun torkunun açısal hızı ile çarpımına eşittir. ( P = T x w ) Motor gücü (P), motora uygulanan voltaj ile motorun çektiği akımın çarpımına eşittir. ( P = V x I ) Açısal hız ise motorun frekansının ( motorun bir saniyede tamamladığı tur sayısının) pi sayısı ile çarpımının iki katıdır. ( w = 2 x pi x f )

Herhangi bir projeye başlarken motor seçimi sırasında kullanıcının motor hakkında bilmesi gereken en önemli özelliklerden biri torktur. Eğer motorun tork bilgisi mevcut değilse torkun ölçülmesi ya da hesaplanması gerekir.
 
İyi günler benimde elimde pm55l-048 step motor var bu motorla kızakta kaç kg kaldırabilirim. mesela bir monitör. yardımlarınız için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,345
Mesajlar
925,578
Kullanıcılar
451,818
Son üye
kimyager

Yeni konular

Geri
Üst