oktays
Üye
arkadaşlar hasır dokuma makinasında kullandığımız telemecanique marka twido soft yazılımlı bir plc var.Bu plc'nin 15 tane çıkışı var ve her çıkış bir pistonu kontrol ediyor.Bu pistonlar sensörlerin teli görmesiyle devreden çıkıyor yani sensör demir teli gördüğünde plc'ye giriş yaparak pistonu devreden çıkarıyor tel azaldığında da tekrar plc içinde ayarlanan süre sonunda piston devreye girerek makaraya sarılı olan teli çektiriyor ve yine aynı şekilde sensör teli gördüğünde piston devreden çıkıyor sistem otomatik olarak bu şekilde çalışıyor.Buradaki sorun piston devre girip makaraya sarılı olan teli çektirmeye başladıktan sonra BAZEN TEL MAKARAYA SIKIŞIYOR VE BU SORUN TELİN SENSÖRÜ GÖRMEMESİNE VEDE DOLAYISİYLE PİSTONUN DEVREDEN ÇIKMAMASINA NEDEN OLUYOR VE MAKARAYA SIKIŞAN TE BİR SÜRE SONRA AŞINARAK KOPMASINA SEBEB OLUYOR.Ben arızayı zaman rölesiyle gidermek istiyorum yani piston çıkışına bir adet dc24v z.rölesi bağlayıp rölenin NC kontağından pistonu çekitirmekistiyorum .NO kontağından da eğer 3 yada 4 saniye içinde tel sensörü görmezse çünkü tel makaraya sıkışmaz ise normal çalışma şartlarında tel sensörü 3 yada 4 saniye içerisinde kesin görüyor bu tesbiti çok yaptım ve tel 3yada 4 saniye sonra kesin sensörü görüyor .Bağlayacağım ZRnin zaman ayarınıda 6 veya 7 saniyeye göre ayarlamak istiyorum yani piston normal şartlar altında 3 veya 4 saniyede devreden çıkmazsa bu bağladığım ZR ayarladığım 6 yada 7 saniye sonunda NO kontağından başka bir röleyi çektirerek pistonları devreden çıkararak sistemi durdurmak istiyorum.
Bu şekilde bir sistemle bu arızayı giderebilirmiyim veya sizin başka bir önerileriniz varmı ilgilnen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bu şekilde bir sistemle bu arızayı giderebilirmiyim veya sizin başka bir önerileriniz varmı ilgilnen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.