Akdoğan bey,
Hastanelerde tam olarak nasıl bir sistem var tam olarak bilmiyorum.
Ama genelde bu tür yerlerde ( bende ilaç fabrikasında çalışıyorum ) çekilen alçak gerilim veya yüksek gerilim hatları ayrı ayrı odalarda toplanır, UPS odası ayrı olmak zorunda, UPS odası sabit 23 C tutulmak zorunda takdir edersiniz ki ups odası çok sıcak olur.
Jeneratör odası ayrı bir yerde olur ve ses izolasyonu bir oda içerisinde olur.
Orta gerilim odasında Kuplaj şalterleri felan olur, kompanzasyon sistemleri felan..
HVAC sistemi ( havalandırma sistemi ) tamamen % 100 çalışmak zorunda.
çünkü hastane içerisinde belli konteminasyon limitleri var ve bu limitlerin dışına çıkılmaması için ilgli ortam dakikada atıyorum 10 kez hava dönmek zorundadır.
Ameliyat odaları aynı şekilde belli set değeri verilmiş olan sıcaklık, nem ve basınçlara uygun olmak zorunda.
bunlar şunun için söylüyorum, bu tür sistemlerin PLC sistemleri UPS ile HVAC sistemlerinin hücreleri ise jeneratör ile beslenir.
Chiller sistemleri yine Jeneratör ile beslenir.
basit koridor prizleri bile jeneratör ile beslenir.
Bütün HVAC sistemi, Chiller, UPS, Jeneratör, Basınçlı hava ( kompresör ), Aydınlatma sistemleri BMS ( building manegnt system ) tarafından kontrol edilir.
Benim size tavsiyem işletme geneline çekilen hatlar için genelleme yapıp bu genelleme üzerinde pano montajının yapılmasıdır.
mesela boş UPS prizleri için FUPSP ( free ups priz ) gibi bu şekilde kullanımı ve arıza durumunda müdehalesi kolay olur.
daha detaylı bilgi isterseniz yardımcı olmaya çalışırım
selam dua ile